Paul McCartney visszatér Izraelbe?

Ismét élő koncerttel szórakoztatja a zsidó állam Beatles-rajongóit az örökifjú muzsikus — legalábbis erről pletykálnak az izraeli sajtóban.

A Maariv című izraeli lap azt állítja, hogy „jólértesült” források szerint „nagyon valószínű”, hogy a világhírű muzsikus 11 év után visszatér a Hajarkon parkba (vagy esetleg más helyszínre).

A népszerű, ikonikus Beatles-tag 2008-as koncertjén a közhelyes „Salom” mellett olyan héber szavakat is elsajátított, mint pl. Sana Tova (Boldog újévet), és Ahava (szerelem).

Fotó: The Times of Israel

Arról egyelőre nincs hír, hogy a gitáros-dalszerző-énekes esetleges koncertjére elkíséri-e a felesége, vagy divattervező lánya, Stella McCartney. McCartney 8 éve nősült újra, miután 1998 elveszítette előző feleségét, az állati jogokért küzdő zsidó Linda Eastmant. Jelenlegi házastársa Nancy Shevell szállítmányozási milliárdos szintén zsidó.

Paul McCartney 2008-as koncertjének végén úgy búcsúzott, hogy „Nitraeh” — „találkozunk még”. Amennyiben valóban összejön a koncert, akkor a rajongók minden bizonnyal hasonló lelkesedéssel köszöntik majd a muzsikust, mint 2008-ban:

Tel Aviv Greets Sir Paul McCartney – His First Day In Israel

Former Beatle and famous singer and songwriter Sir Paul McCartney landed in Israel Tuesday night ahead of Thursday's concert at Tel Aviv's Yarkon Par…

A Beatles 1966-ban azért nem turnézhatott Izraelben, mert az akkori kormány nem érzett bennünk kellő „kulturális értéket” – írta korábban egy izraeli lap annak kapcsán, hogy tavaly a brit beat banda másik még élő művésze, RIngo Starr is Izraelben koncertezett.

With a little help from my friends – Ringo Starr and his All Starr Band, 23-06-18

Sir Ringo Starr in Tel Aviv, Israel, the Finale. 77 years old, full of energy, smiling, laughing, jumping, being the Beatle he is and we know and love. Give…