Paul McCartney visszatér Izraelbe?

Ismét élő koncerttel szórakoztatja a zsidó állam Beatles-rajongóit az örökifjú muzsikus — legalábbis erről pletykálnak az izraeli sajtóban.

A Maariv című izraeli lap azt állítja, hogy „jólértesült” források szerint „nagyon valószínű”, hogy a világhírű muzsikus 11 év után visszatér a Hajarkon parkba (vagy esetleg más helyszínre).

A népszerű, ikonikus Beatles-tag 2008-as koncertjén a közhelyes „Salom” mellett olyan héber szavakat is elsajátított, mint pl. Sana Tova (Boldog újévet), és Ahava (szerelem).

Fotó: The Times of Israel

Arról egyelőre nincs hír, hogy a gitáros-dalszerző-énekes esetleges koncertjére elkíséri-e a felesége, vagy divattervező lánya, Stella McCartney. McCartney 8 éve nősült újra, miután 1998 elveszítette előző feleségét, az állati jogokért küzdő zsidó Linda Eastmant. Jelenlegi házastársa Nancy Shevell szállítmányozási milliárdos szintén zsidó.

Paul McCartney 2008-as koncertjének végén úgy búcsúzott, hogy „Nitraeh” — „találkozunk még”. Amennyiben valóban összejön a koncert, akkor a rajongók minden bizonnyal hasonló lelkesedéssel köszöntik majd a muzsikust, mint 2008-ban:

A Beatles 1966-ban azért nem turnézhatott Izraelben, mert az akkori kormány nem érzett bennünk kellő „kulturális értéket” – írta korábban egy izraeli lap annak kapcsán, hogy tavaly a brit beat banda másik még élő művésze, RIngo Starr is Izraelben koncertezett.