A zsidó humorról is megemlékeznek Szabadkán – videó!

Izgalmas előadások, kiállítások és koncertek várják az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál látogatóit Szabadkán — újságolja a Pannon RTV.

Az eseménysorozat október 23-án kezdődik a magyar kormányzati segítséggel tavaly újjávarázsolt szabadkai zsinagógában. A klasszikus zene gyöngyszemei című hangversennyel. A különböző programok minden generációhoz szólnak, általános és középiskolásoknak is.

A szabadkai zsinagóga

A fesztivál előadásai díjmentesen látogathatóak, azonban regisztrációhoz kötöttek: a jegyek az egyes előadásokra a zsinagóga bejáratánál vehetők fel október 16. és 19. között, 10-től 12 óráig, illetve délután 4-tól 6-ig.

Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október 31-én, egy szerb nyelvű színházi előadással zárul. A fesztivál programja a Szabadkai Zsidó Hitközség honlapján olvasható.

2019.10.15. – Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán

Izgalmas előadások, kiállítások és koncertek várják az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál látogatóit Szabadkán.

A programokat Kovács Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközség irodavezetője is ismertette:

„Szeretünk sokszínű programmal előrukkolni, ezért például idén egy estét Eugen Verbernek szentelünk. Szabadka szülöttje judaista volt, héberről, jiddisről, arameus nyelvről fordított szerb nyelvre. Többek között a kumráni kéziratokat, illetve a talmud töredékeit is ő fordította szerb nyelvre, Neki szentelt emlékest lesz a Szabadkai Zsidó Hitközség dísztermében. Ami még érdekes és népszerű, hogy Bane Popović, a Belgrádi Zsidó Hitközség eminens tagja zsidó vicceket fog mesélni, tehát a zsidó humornak szentelt emlékest is lesz a Szabadkai Zsidó Hitközség dísztermében.”