Videó – Sokkolóval terítették le a késelőt Manchesterben

Három embert késelt meg egy férfi egy manchesteri bevásálóközpontban lévő Starbucks kávézóban. A rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították a támadót. Az indíték egyelőre nem ismert.

A késelés Manchester belvárosában, az Arndale Centre bevásárlóközpontban történt egy Starbucks kávézóban. Az épületet kiürítették.

Az első jelentés négy sebesültről szólt, de egyikük nem a késelésben sérült meg.

A gyanúsítottat a rendőrök elektromos sokkolóval leterítették, majd őrizetbe vették.

A manchesteri rendőrség pénteken kora délután közölte, hogy egy negyvenes éveiben járó férfit vettek őrizetbe a támadás gyanújával, kihallgatása megkezdődött.

A közleményben nem szerepel, hogy az esetnek köze lenne a terrorizmushoz, de a rendőrség szóvivője szerint a vizsgálatot az incidens helyszínéből és jellegéből adódóan az északnyugat-angliai terrorelhárító rendőrségi szolgálat irányítja.

A szóvivő szerint a hatóságok egyelőre nyitott kérdésként kezelik, hogy a támadót milyen indítékok vezérelték.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A The Sun által is bemutatott felvételen látszik, ahogy a rendőrök megbilincselik a földön fekvő késelőt.

A sérültek közül kettő nő, egyikük 19 éves. Szemtanúk szerint a kezüket vágta meg az elkövető, a férfit viszont hasba és hátba szúrta. Beszámolók szerint a támdás után pánik alakult ki a bevásálóközpontban, egy kisgyerekes anyuka azt kiabálta, hogy „bomba”.