Magyar dizájn kiállítás nyílik Tel-Avivban

Mindennapok művészete – iparművészet és dizájn Magyarországról címmel nyílik kiállítás csütörtökön a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szervezésében Tel-Avivban, az izraeli magyar kulturális évad egyik záróeseményeként.

A kiállítást Vashegyi György, az MMA elnöke nyitja meg. Az október 26-ig megtekinthető tárlaton olyan hétköznapi használatú, művészkezek által alkotott tárgyakat tekinthet meg a közönség, mint tányérok, ékszerek, sálak, sportszerek, üvegből készült dísztárgyak vagy plakátok – közölte az MMA kedden az MTI-vel.

A magyar évad „gazdag hagyományok, innovatív modernitás” szlogenjét Sára Ernő kurátor, az MMA rendes tagja öntötte művészi koncepcióba a magyar iparművészet és dizájn legjellegzetesebb trendjeinek felvonultatásával.

Magyar kulturális évad kezdődik Tel-Avivban

A márciustól októberig tartó izraeli magyar kulturális évadot Szijjártó Péter nyitotta meg.

A 45 magyar művész bevonásával készült tárlat bemutatja mások mellett Molnár Imre bőrdíszműves lézertechnikával megmunkált marhabőr öltözékét, Ádám Krisztián ötvösművész rozsdamentes titán ékszereit, Varga Erika sokszínű ruhakölteményeit, Szabó-Lehofer Sára Kinga tipográfus héber Alef-Met memóriakártyáját, Borkovics Péter üvegművész üvegrogyasztással készített üvegtárgyait és Orosz István barokk technikával készült tükörhenger portréját. A kiállítás kiemelt vendégművésze Dan Reisinger, a Magyarkanizsán született izraeli grafikus és dizájner.

Az izraeli magyar kulturális évad Izrael és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 30. évfordulója alkalmából idén márciusban kezdődött.

Emlékbélyeget adtak ki a magyar–izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulójára

Az Izraeli Nagykövetség saját bélyeget készíttetett, amit a partnereiknek küldött leveleken fognak használni.