A német rendőrség számára ismeretlen a tegnapi terrortámadás háttere

Továbbra is ismeretlen a németországi Limburgban történt teherautós ütközés háttere – közölte kedden a Hessen tartományi bűnügyi hivatal (LKA).

A közlemény szerint emberölési kísérlettel gyanúsítanak egy 32 éves szíriai állampolgárt, aki hétfő délután erőszakkal, de fegyver nélkül eltávolította egy teherautó sofőrjét a vezetőfülkéből, majd a járművel néhány métert megtéve egy kereszteződésben fékezés nélkül nekihajtott az előtte álló járműnek. Ennek következtében egymásba csapódott hét személygépkocsi és egy kisteherautó. Nyolc ember és a gyanúsított könnyebb sérüléseket szenvedett.

Véletlenül a közelben tartózkodott a szövetségi rendőrség több munkatársa, akik a gyanúsítottat elfogták és átadták a helyi rendőrségnek. Az Offenbach járásban élő férfi előzetes letartóztatásáról kedden dönt az illetékes bíróság.

Terrortámadás volt Németországban

Egy szíriai férfi szándékosan okozott tömegbalesetet.

Két helyszínen házkutatást tartottak, lefoglaltak a többi között mobiltelefonokat és adathordozókat. Az eset hátterének vizsgálata még tart, a cselekmény indítékáról nincsenek adatok, a nyomozást minden lehetséges irányban folytatják – áll a közleményben, amellyel az LKA nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a hatóságok terrortámadásnak minősítették a történteket.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba menedékkérőként. Volt már rendőrségi ügye különböző bűncselekmények miatt. A hatóságoknak nincsenek arra utaló értesüléseik, hogy kapcsolatban állna iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.

Az állam elleni súlyos bűncselekmények, köztük a terrorcselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészségen több lap és hírportál megkeresésére közölték, hogy nem vonják magukhoz az ügyet, de követik a nyomozás fejleményeit és szoros kapcsolatban állnak a hesseni tartományi hatóságokkal.