18 éves izraeli katonalány fülelt le egy libanoni fegyvercsempész akciót

Mint kiderült, 40 pisztolyt rejtető csomagot akartak Izraelbe juttatni.

Az izraeli hadsereg (IDF) és rendőrség közös együttműködésének köszönhetően sikeresen megakadályozták egy Libanonból Izraelbe megkísérelt fegyvercsempészési akció végrehajtását szeptemberben — adta hírül  a Jerusalem Post csütörtökön az IDF szóvivőjének bejelentése alapján.

Adi ben Naim katonai megfigyelő először két gyanúsan viselkedő emberre lett figyelmes az izraeli határ kerítésének libanoni oldalán. Ezt követően a katonaság tagjai a helyszínre siettek, hogy megvizsgálják a terepet.

Ezután — a 18 éves lánynak köszönhetően — olyan csomagokra találtak, amik összesen negyven pisztolyt, valamint magazinokat rejtettek. Ezeket Libanonból Izraelbe akarták csempészni.

Az izraeli oldalon egy férfit őrizetbe vettek, és az ügyben vizsgálat indult.

„Egy gyanús alakot láttam a kerítés közelében, és rögtön éreztem, hogy ez valami szokatlan eset” — mesélte a médiának Adi ben Naim. „Értesítettem a csapatokat, és elirányítottam őket a helyszínre. Csak a történtek után jöttem rá, hogy egy óriási fegyvercsempészeti kísérletet sikerült megakadályozni.

Területi megfigyelőként az a feladatom, hogy szemmel tartsam, ami a mezőkön zajlik, és értesítsem a parancsnokaimat — ebben az esetben is pontosan ezt tettem.”