Adam Sandler Oscar-esélyes filmben menekül a gengszterek elől

Újévi meglepetés: az egyik legismertebb zsidó hollywoodi sztárszínész hanuka környékén megjelenő filmjében Oscar-díjat sejtetően alakítja New York egyik rafinált gyémántkereskedőjét.

A Kveller kulturális magazin friss híre, hogy Adam Sandler (olyan kasszasikerű filmek főkomédiása, mint a Zohár, a Pancserock, Nagyfiúk vagy a Hotel Transylvania ) hamarosan új oldaláról mutatkozik be, és egy izgalmas krimi-thrillerben invitálja majd a rajongóit a mozikba.

A film trailere a héten vált ismertté:

Uncut Gems | Official Trailer HD | A24

SUBSCRIBE: http://bit.ly/A24subscribeA Safdie Brothers film starring Adam Sandler, Kevin Garnett, Idina Menzel, Lakeith Stanfield, Julia Fox, and Eric Bogosi…

A Csiszolatlan drágakövek (Uncut Gems) főszereplőjeként Sandler a világ egyik legkülönlegesebb gyémántkereskedelmi piacának, a manhattani 47-es utca környékének egyik vállalkozóját alakítja.

A különleges drágakő miatt bajba jutó, szenvedélybetegséggel is küszködő zsidó figura megformálásáról eddig 90 százalék körüli elégedettséggel nyilatkoztak a bennfentesnek számító Rotten Tomatoes kritikusai.

A szír-zsidó testvérpáros, Joshua és Benjamin Safdie filmjében Sandler feleségét is egy zsidó művésznő, Idina Menzel játssza.

Az első fesztiválszereplések reakciói, valamint a kedvező recenziók miatt egyesek máris úgy vélik:

az eddig számos Arany Málna-díjat (a legpocsékabb szerepek gúnydíját) kiérdemlő Sandler jövő februárban eséllyel szerepelhet az Oscar-díjra jelölt színészek között. 

Az 53 éves komikus-forgatókönyvíró és producer az egyik legnépszerűbb amerikai színész. A zsidó rajongók sikerfilmjei mellett azért is kedvelik, mert nyíltan és természetesen ápolja családja hagyományait. Nem rest hanuka-dalokkal előrukkolni, vagy éppen lánya bát micvójára hatalmas bulit szervezni.

Weekend Update: Adam Sandler on Hanukkah – SNL

After noticing a lack of Hanukkah tunes, Adam Sandler decided to sing a Hanukkah song about all the famous Jewish people you might not know about such as Dav…

De nem áll távol tőle Izraelről komolyabb diskurzusban sem szót ejteni. Sőt, a könnyedebb vígjátékok mellett Sandler a drámai műfajban is kipróbálta már magát. A The Meyerowitz Stories című filmben nyújtott alakítását éppenséggel még méltatták is a kritikusok.

A Csiszolatlan drágaköveket december 13-án mutatják be az amerikai mozikban, csak pár nappal a hanukkai ünnepek előtt.

Vastapssal debütált Budapesten az Oscar-díjra jelölt posztholokauszt dráma

A megtisztító katarzishoz nem a sok más filmből ismert holokauszt ábrázolást kívánta felidézni, hanem sokkal inkább egy gyógyító erejű történetet akart bemutatni.