A szélsőbaloldali antiszemitizmus éppoly veszélyes, mint a hagyományos

Az amerikai kormány antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottja szerdán az Európai Parlamentben rendezett beszélgetésen  fejtette ki kormánya álláspontját – jelenti az Arutz7 izraeli hírportál.

Elan Carr megjegyezte:

“Ma három irányból tapasztalható antiszemitizmus: szélsőjobbról, szélsőbalról, és a radikális iszlám oldaláról. A szélsőbaloldali antiszemitizmus éppoly veszélyes, mint a hagyományos. Az antiszemitizmus nemcsak a zsidókról szól.”

– fogalmazott Carr, majd hozzátette:

“Megbízásom az amerikai elnöktől és Mike Pompeo külügyminisztertől mindhárom irányt érinti. Feltett szándékunk az antiszemitizmus elleni harc, akármilyen formát is öltsön, a zsidó nép védelme és Izrael állam támogatása.”

– jelentette ki az amerikai különmegbízott.

Elan Carr, amerikai antiszemitizmus elleni különmegbízott

Carr szerint az antiszemitizmus a zsidó közösségek mindennapos életét veszélyezteti itt, Európában, ezért tömeges kivándorlás tapasztalható. Az ezzel kapcsolatos elemzések rendkívül aggasztó tendenciákra mutatnak rá.

“Az európai országok zsidó közösségeinek 90%-a nevezte az antiszemitizmust valós problémának. Sokan közülük a kontinens elhagyását fontolgatják. Ez nagyon szomorú”

– mondta Carr.

“Hasonlóan aggasztó azt olvasni, miszerint a válaszadók 90%-a az elmúlt évben is tapasztalt antiszemita incidenst. A számok nemcsak a zsidó közösségeket kell, hogy nyugtalanítsák, és nem csak a bal vagy a jobboldalt. Minden épeszű ember elborzad ilyen statisztikák olvastán. Nyugat-Európában sokszor Izrael-ellenesség álcájában jelentkezik az antiszemitizmus, mely szintén aggasztó.”