Megjósolta-e Káduri rabbi a választások eredményét?

A vallásos világban futótűzként terjedt a hír, hogy a híres misztikus, kabbalisztikus tanításokat oktató intézet, a Nahalat Jiczhak Jesiva őriz egy könyvet, melyet Jichak Káduri rabbi (1898-2006), a híres kabbalista írt fiatal korában, ami azonban soha nem jelentetett meg és érdekes jövendölést tartalmaz a most lezajlott izraeli választásokkal kapcsolatban- írja az Israel Hayom internetes portál.

„Az ötödik évezred utolsó éveiben, az 5780-as évben választások lesznek Izraelben, azonban senki nem fog tudni kormányt alakítani.  Azon év Ros Hásánákor (zsidó újév, idén szeptember 30 és október 1-re esik) az Égben fontos vita lesz a sötét oldal és a szentség közt. Többet nem mondhatok, így is sok titkot árultam már el.”

Szintén hasonló jövendölést tett a híres kabbalisztikus írás, a „Brit Afarszemon” című könyv szerzője az Egyiptomban élt Szászon Cháj Sosáni rabbi, akit kortársai az egyiptomi prófétának is neveztek:

„Eljön az a nap, amikor az Izrael Királyságának két minisztere lesz győztes. Mindkettő Benjamin lesz, és egyikük sem lesz képes létrehozni kormányát. Azon a napon tudjuk majd meg, hogy a Messiás (Megváltó) királya már az ajtó mellett áll!”

Vajon köze van e a két jövendölésnek egymáshoz?

„Sok kéziratot őrzünk Káduri rabbitól szent nevekkel és hasonlókkal.” – mondja Moshe N., Yosef Káduri rabbi asszisztense, aki a Nahalat Jichák Jesiva vezetője és Jichák Káduri rabbi unokája. „Ezek olyan dolgok, amelyek nemzedékről nemzedékre titokban maradnak.”

A 2003-ban elhunyt híres kabbalista, Jichák Káduri rabbi

Moshe N. szerint Káduri rabbi írásában arról beszél, hogy a Messiás eljövetele előtt nem lesznek képesek kormányt alakítani, így a közzétett szöveg nagyon közel áll ahhoz, amit a kéziratok írnak, de a szöveg pontatlan.

„A két szöveg hasonló jóslatot tartalmaz azonban ne felejtsük, hogy a megváltás eljövetele a mi kezünkben van!”

Hogy vajon az 5780-as év lesz a megváltás éve, hamarosan megtudjuk, azonban az írások mindenképpen figyelemreméltók.