Ez az Izrael-ellenes feminista még a szélsőbalos nőmozgalomnak is túl sok volt

Alig pár nap után a Women’s March feminista szervezet megvált az Izraelt támadó kijelentéseiről ismert muszlim-amerikai Zahra Billoo-tól – írja a Forward.

Zahra Billoo, aki az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának San Franciscó-i irodáját vezeti, Twitter-oldalán jelentette be, hogy a feminista szervezet irányítóinak döntése értelmében mégsem lehet tagja a vezető testületnek.

Azt írta: iszlamofób lejáratókampányt indítottak ellene ugyanazok az ellenfelei, akik már régóta támadják őt és kollégáit azért, mert úgymond fel mernek szólalni a palesztinok emberi jogai érdekében.

Zahra Billoo on Twitter: „This followed an Islamophobic smear campaign led by the usual antagonists, who have long targeted me, my colleagues, and anyone else who dares speak out in support of Palestinian human rights and the right to self-determination. 3/ / Twitter”

This followed an Islamophobic smear campaign led by the usual antagonists, who have long targeted me, my colleagues, and anyone else who dares speak out in support of Palestinian human rights and the right to self-determination. 3/

Az antiszemita megnyilvánulásokat dokumentáló Anti-Defamation League (Rágalmazásellenes Liga) keddi közleményében adott hangot csalódottságának Zahra Billoo megválasztásával kapcsolatban, kiemelve a jogásznő mélyen ellenséges és antiszemita nyilatkozatait.

Az ADL példaként hozta fel, hogy Billoo Izraelt „apartheid-államnak” nevezte és megvédte a Hamász terrorszervezet rakétatámadásait.

Zahra Billoo tweetjei    fotó: JTA.org

Korábban olyanokat írt, hogy „a cionizmus egy erőszakos ideológia”, amely „felelős a bennszülött palesztinok kiirtásáért és átköltöztetéséért”, az izraeli hadsereg szerinte „radikális zsidó terrorszervezet”, amúgy meg jobban fél az „apartheid Izraelt támogató rasszista cionistáktól, mint a mentálisan beteg fiataloktól, akiket az FBI toboroz, hogy csatlakozzanak az ISIS-hoz”.

A Women’s March (Nők menete) szervezetet már tavaly kritika érte azért, mert három vezetőségi tagja is régóta kapcsolatban állt az antiszemita Louis Farrakhan által vezetett Nation of Islam amerikai iszlám szervezettel.

A három kritizált vezető közül kettő, Linda Sarsour és Tamika Mallory nemrég távozott a szervezettől, valamint Bob Bland is kivált a csoportból. A Nők menete cáfolta, hogy a távozásoknak köze lenne az antiszemita botrányokhoz.

Az újonnan megválasztott vezetőségi tagok között ugyanakkor három zsidó is van – hangsúlyozza a Forward, bár azt is megjegyzik, hogy Charlene Carruthers a helyén maradhatott, pedig korábban ő is dicsérte Luis Farrakhant.

A nyíltan Izrael-ellenes Linda Sarsour támogatásáról biztosította Bernie Sanderst

Sanders Twitter-üzenetben továbbította Sarsour kijelentését, miszerint „büszke lennék, ha az Egyesült Államoknak történelme során először zsidó elnöke lenne”.