Késeléses merényletet akadályoztak meg Jeruzsálemtől északra

Palesztin nő támadta meg szerda reggel az izraeli biztonsági erők egy tagját a fővárost a palesztin Rámálláhtól elválasztó Kalandia ellenőrzőpontnál.

Az ötven év körüli nő nem állt meg ismételt felszólításra sem az a határátkelőnél, és a biztonsági személyzethez közeledve kést rántott.

Micky Rosenfeld on Twitter: „Female terrorist attempted to carry out stabbing attack at kalandia security crossing. Units responded, terrorist shot, injured moderately. pic.twitter.com/iawfDjC0P9 / Twitter”

Female terrorist attempted to carry out stabbing attack at kalandia security crossing. Units responded, terrorist shot, injured moderately. pic.twitter.com/iawfDjC0P9

A ynet szerint a biztonsági őrök lábon lőtték, de a mentők kiérkezésének idejére súlyossá vált az állapota, és a jeruzsálemi Har Hacofim Hadassza kórházban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Izraeli katona nem sérült meg az incidensben.

Az elmúlt években a palesztinok számos esetben kíséreltek meg támadásokat elsősorban a szigorúan őrzött átkelőhelyeknél –  emlékeztetett rá a The Times of Israel.