Homofób tankönyveket terjesztett egy muszlim szervezet Hollandiában

Hollandiai muszlim általános iskolák homofób irodalmat terjesztettek diákjaik között, melyben az állt, hogy Allah elpusztítja a melegeket — írja az NRC Handelsblad holland esti lapra hivatkozva a holland közszolgálati műsorszóró alapítvány honlapja.

A könyveket a muszlim iskolák nemi felvilágosítási programjának részeként osztották ki, és az ISBO muszlim szervezet küldte el azokat 44 hollandiai iskolának.

A homoszexualitásról azt írja a könyv, hogy „az iszlám tiltja az azonos neműekkel való nemi kapcsolatokat”, és elítéli a transznemű embereket is, mondván: Allah „megátkozta” azokat a fiúkat, akik lánynak öltöznek, illetve egy „teljes népet” elpusztított azért, mert homoszexuálisok voltak.

A könyv ezen kívül arról is tájékoztatja a fiatalokat, hogy az ellenkező neműekkel létesített szemkontaktus „paráznaság”, amiért „nagy büntetés jár majd a túlvilágon”.

A holland oktatási hatóságok az NRC Handelsblad kérdésére nem találták jogilag aggályosnak az idézett szövegeket.

Egy megszólaltatott holland egyetemi oktató, Micha de Winter az Utrechti Egyetemről azonban másképp látja: szerinte a könyvek „nem kapcsolódnak a nyugati életstílushoz, ahol az embereknek nagyfokú szabadságuk van arra, hogy úgy éljenek, ahogy akarnak”.

Mint azt lapunk korábban megírta, nemrég az Egyesült Királyságban történt, hogy egy hagyományos muszlim öltözéket viselő nő szidalmazta a meleg büszkeség menetén résztvevőket.

Nikábos muszlim nő inzultálta egy londoni meleg felvonulás tagjait

A felvételeken látható, hogy egy hagyományos muszlim öltözéket viselő nő szidalmazza a meleg büszkeség menetén résztvevőket az angol fővárosban.