Német autókiállításon debütál a jövő alvázának izraeli prototípusa

A napokban mutatják be Frankfurtban, a világ legnagyobb autós seregszemléjén azt az izraeli fejlesztésű lapos és moduláris alvázat, amelyben a legfőbb alapfunkciók működtetését a kerekekbe ágyazták be.

Az REE névre hallgató startup vállalkozás elsősorban az elektromossággal vezérelt autók piacára készül berobbanni azzal az újdonságával, amelynek bemutatására hat éves előkészítő munkálatok után a cég most látta elérkezettnek az időt – írja a NoCamels innovációs hírportál.

A korábban kormány nélküli autók tervezésével foglalkozó páros, Daniel Barel és Avishay Sardes alapította cég a napokban zajló frankfurti autóshow-t, az Internationale Automobil-Ausstellungot választotta a nemzetközi premier helyszínéül egyedülálló találmányához.

Az izraeli startup cég egy lapos, moduláris alváz új prototípusát kínálja olyan járművekhez, amelyekben a motor, a kormányzás, a felfüggesztés, a hajtáslánc, az érzékelés, a fékek, a fűtési rendszerek, sőt, még az elektronika is mind integrálva vannak a jármű kerekeibe.

A társaság hitvallása szerint találmányuk elsődleges célja, hogy alapvetően megváltoztassa az elektromos járművek felépítésének módját. A REE a hibrid és elektromos akkumulátorral működtetett járműipar kihívásainak megoldására törekszik.

A fejlesztők szándékai szerint az összes alkatrészt, amelyek korábban az autó motorháztetője alatt kaptak helyet, beépítik a jármű aljába, és a kerekek belső része elektromos motorokat és egy miniatűr sebességváltót is tartalmaz majd.

Az izraeli vállalkozók olyan neves befektetői csoportokat is megnyertek a projektnek, mint a Mitsubishi, a Mushashi, a Linamar, vagy a Tenneco, amelyek egyúttal a startup fejlesztési és gyártási partnereivé is váltak.

A cég rövid termékbemutatóját itt nézhetik meg:

The future of electric mobility

Ree is revolutionizing the auto industry by Ree-thinking, Ree-inventing and Ree-structuring the way we make cars.Discover the new and full platform for elect…