Zsinagógában akart lövöldözni Floridában, elfogták

Az FBI kapta el a 25 éves floridai férfit, aki zsidók megölésével fenyegetőzött, mert visszautasította közeledését egy 44 éves zsidó férfi ismerőse – írja a Jewish News Syndicate.

A 25 éves Hanson Larkint még múlt pénteken vették őrizetbe, majd Orlandóban állt bíróság elé a fenyegetésért. Nem kapott óvadékra lehetőséget, így azóta is börtönben van és az ítéletre vár.

Lizardo Rivas, egy 44 éves floridai zsidó férfi már két éve ismeri a vádlottat. Visszautasította közeledését, ezért kezdte fenyegetni a fiatal férfi.

„Vettem egy pisztolyt az első fizetésemből. Ha nem találkozol velem, arra kényszerülök, hogy használjam. Ha egy 5 másodperces találkozó nem ér meg neked több zsidó életét, akkor nem lesz más választásom. Van egy Chabad a közelemben, a vonaton nincs fegyverellenőrzés. Ne akard, hogy azt tegyem, amit megérdemelnek.”

– írta egyebek mellett a 44 éves férfinak.

DeLand man accused of threatening to shoot Jewish people

Federal authorities arrested a 25-year-old DeLand man Friday, and they charged him with threatening to kill Jewish people.

Larkin egy másik helyet, a házától 2,5 mérföldre lévő zsidó imaházat is említett lehetséges célpontként.

Lizardo Rivas értesítette a hatóságokat a fenyegetésről. Az FBI a munkahelyén fogta el a zsidók megölésével fenyegetőző férfit, majd elmeorvosi vizsgálatra vitték. Az orlandói bíróság kedden elutasította, hogy óvadék ellenében szabadlábra kerüljön. Akár 5 év börtönt is kaphat, ha bűnösnek nyilvánítják.