Röhrig Géza Jézusként tér vissza a filmvászonra

A The Last World Jézus életének szakaszait bibliai példázatok segítségével fogja elmesélni.

Röhrig Géza a Sivár vidék és a Mennyei napok legendás rendezőjével, Terrence Malickkal fog forgatni. A költőből lett színész a The Last World (Az utolsó világ) munkacímen forgó filmben fog szerepelni, amely Jézus életének szakaszait bibliai példázatok segítségével fogja elmesélni – írja a The Film Stage.

A filmben több nagy európai filmsztárt is felvonultat az amerikai rendező. Mark Rylance, A kémek hídja Oscar-díjas angol színésze lesz Sátán, a belga Matthias Schoenaerts lesz Péter apostol, a magyar Röhrig Géza pedig Jézust fogja alakítani.

A HIDDEN LIFE | Official Trailer [HD] | FOX Searchlight

Based on real events, from visionary writer-director Terrence Malick, A HIDDEN LIFE is the story of an unsung hero, Franz Jägerstätter, who refused to fight …

Röhrig Géza a Saul fia óta két amerikai filmben is szerepelt, a Porrá című 2018-as drámában egy gyászoló haszid férfit alakított, a The Chaperone című kosztümös vígjátékban pedig a Downton Abbey Lady Granthameként elhíresült Elizabeth McGovern szerelmét játszotta. Bár a színész a Saul fia sajtókörútja alatt többször nyilatkozta, hogy nem vágyik színészi karrierre, Malick filmjén kívül négy másik bemutatásra váró filmben is láthatják majd a filmrajongók.

Terrence Malick világhírű, különleges látványvilágáról és excentrikusságáról híres rendező, aki rendszeresen kivágja a sztárok alakításait a filmjeiből. Legutóbbi alkotása az A Hidden Life, amit Cannes-ban mutattak be. A film Franz Jägerstätter osztrák férfiról szól, aki a második világháborúban lelkiismereti okokra hivatkozva visszautasította, hogy a nácik oldalán harcoljon.