Zsidó diákok ezreit listázta egy amerikai neonáci oldal

A Yeshiva University tanulóinak fotóit és neveit hozta nyilvánosságra egy náci fórum. 

A listát az egyetem saját híroldala fedezte fel a Vanguard News Network nevű neonáci oldalon. A honlap antiszemita posztjait az egyetem diákjainak és tanárainak hivatalos eseményeken készült képeivel illusztrálták- írja a The Jerusalem Post. 

Yeshiva University, Zysman Hall, New York. Fotó: Wikimedia commons/Beyond my Ken

Az egyik legkorábbi poszt 2018 júniusában került fel, amely egy zsidó újságíró „zsidó vonásait” elemezte és több Yeshiva diák és tanár képét a „zsidó fenotípus” illusztrációjának nevezte.

A neonáci fórumot elárasztották az antiszemita megjegyzések. Egyes kommentek a diákokat a „Sátán alkotásának” nevezték, akik elakarják pusztítani a „fehér fajt.” Mások az orrukat kommentálták amivel „felszívják a sok pénzt.”

A képeket a Yeshiva Egyetem saját honlapjáról töltötték le. A nácik több ezer diák, köztük sok gimnazista nevét és fotóját is felrakták.

Az egyetem a New York-i rendőrséggel karöltve azon dolgozik, hogy bírósági rendelet vessen véget a VNN Yeshiva University diákjai és tanárai elleni irányuló zaklatásának.

Bár az oldal nem tartalmaz konkrét fenyegetést, a posztok így is aggodalomra adnak okot. Az egyetem alelnöke elfogadhatatlannak tartja a listát.

„Nincs arra mentség, ha egy embert vallása, etnikuma vagy bőrszíne miatt támadnak” – jelentette ki Josh Joseph, az egyetem alelnöke.