Szíriai dzsihadistákra támadt az amerikai hadsereg

Az amerikai hadsereg támadta meg a dzsihadistákat a Szíria északnyugati részén fekvő Idlíb tartományban – derült ki az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának szombati közleményéből az MTI szerint.

A beszámoló szerint 40, más adatok szerint 50 szélsőséges halt meg a műveletben. A közlemény szerint az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezettel kapcsolatba hozható csoportok vezetői felelősek azokért a támadásokért, amelyek amerikai állampolgárokat, az Egyesült Államok szövetségeseit és ártatlan civileket fenyegettek. Megsemmisítésük tovább csökkenti a szélsőségesek képességét arra, hogy a újabb támadásokat hajtsanak végre, illetve destabilizálják a régiót – írták a dokumentumban.

Korábban az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet úgy értesült, hogy legalább 40 dzsihadista vezető vesztette életét szombaton, amikor rakéták csapódtak be az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány azonos nevű székhelye közelében tartott gyűlésükön. „A rakétatámadás célpontja a Hurrász ad-Dín, az Anszár at-Tauhíd és egyéb szövetséges csoportok dzsihadista vezetőinek gyűlése volt, amelyet egy kiképzőtáborban tartottak Idlíb közelében.