Felére csökkentette Izrael Gáza üzemanyagellátását a vasárnapi rakétatámadások miatt

Három rakétát lőttek ki dél-Izraelre vasárnap éjjel, a támadás után hét ember szorult ellátásra. Izrael a katonai válaszcsapások mellett komoly megszorításokat léptetett életbe. 

Izrael 50%-kal csökkentette a Gázai-övezetbe beengedett üzemanyag mennyiséget, miután a hétvégén újabb rakétatámadást hajtottak végre Izrael ellen, — írja a The Jerusalem Post.

Gázai rakéták aktiválták a Vaskupolát

Vasárnap este Gázai övezetből kilőtt rakéták aktiválták a szirénákat az övezethez közel eső izraeli közösségekben.

A vasárnapi nap folyamán a Gázai övezetet felügyelő palesztin Iszlám Dzsihád és a Hamasz terrorszervezetek figyelmeztették Izraelt, válaszolni fognak az északi „agresszív és provokatív” akcióikra, melynek során állításuk szerint robbanószerrel megrakott izraeli drónokat robbantottak fel Bejrút külvárosában, lakossági terület fölött.

A tények azonban azt mutatják, a Hezbollah terrorszervezet libanoni állásaiban kárt tevő drónok iráni gyártásúak lehettek inkább.

Mégsem izraeli drónok zuhantak Bejrútra?

A drónok iráni gyártásúak lehettek, ám ez különösebben nem zavarja a libanoni miniszterelnököt, aki továbbra is Izraelt vádolja.

Hétfőn a Területi Kormánytevékenységek Koordinációs Irodája (COGAT) nyilatkozatot adott ki, miszerint az Izraelre kilőtt rakétákra válaszul Benjamin Netanjahu miniszterelnök elrendelte a Kerem Salom határátkelőnél átengedett üzemanyag mennyiségének felére való csökkentését.

A lépést a villanyszolgáltatás felezése követheti, melyet követően napi 12 óra elektromossággal kell majd gazdálkodniuk a gázai lakosoknak.