Imarojtjaival akadályozta meg fia elvérzését a bombamerényletben megsérült apa

A család lánytagja sajnos nem élte túl a pénteki terrorcselekményt.

Újabb részletek derültek ki arról a péntek délelőtti bombamerényletről, ami Izrael egyik frekventált turistahelyszínén, az Ejn Bubin forrásnál történt Dolev-Talmon település közelében.

Mint lapunk is beszámolt róla, a sebesültek között egy 46 éves apát és 21 éves fiát szállították kórházba egy mentőhelikopterrel, valamint a férfi lánya is jelen volt a támadáskor. Az Arutz7 beszámolója szerint az apa imarojtjaival szorította el megsérült fia ereit, így élte túl a történteket. Az életveszélyesen megsebesült 17 éves lányán azonban nem tudott segíteni, és ugyan a helyszínen próbálták stabilizálni állapotát a mentősök, nem tudták megmenteni az életét.

A tizenegy gyerekes család nem Júdea és Somron területén él, a sebesült apa Lodban, a Ben Gurion repülőtér melletti városban rabbi, és csak kirándulni indult két gyerekével az 1967-ben Jordániától elfoglalt területeken lévő forráshoz.

Az Ujkelet.live úgy értesült, hogy Rina Snerb temetése ma délután fél négykor lesz a lodi temetőben.

חדשות 13 on Twitter: „הפיגוע בבנימין | רינה שנרב בת ה-17 שנרצחה בפיגוע סמוך ליישוב דולב @akivanovick (צילום: באדיבות המשפחה) pic.twitter.com/ywgC7JGBdT / Twitter”

הפיגוע בבנימין | רינה שנרב בת ה-17 שנרצחה בפיגוע סמוך ליישוב דולב @akivanovick (צילום: באדיבות המשפחה) pic.twitter.com/ywgC7JGBdT

A rendőrség helyszínelői eleinte úgy gondolták, hogy a robbanószerkezetet egy autóból dobták rájuk, de később kiderült: egy előre elhelyezett pokolgéppel okozták a merényletet.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvétét fejezte ki a családnak, és megígérte, hogy az incidensre válaszul tovább folytatják az építkezéseket Ciszjordániában, és elfogják a merénylőket.

A támadók elmenekültek, de a biztonságiak hajtóvadászatot indítottak Rámalláh környékén, együttműködve a környező telepesek önvédelmi, biztonsági csoportjaival. Az utakon ellenőrző pontokat állított fel az izraeli hadsereg.

Ugyanezen a helyszínen, négy évvel ezelőtt a Dolev telepesfalu közelében lévő forrásnál egy palesztin terrorista agyonlőtt egy kirándulót, a huszonöt éves Dani Gonent. Később a forrást Dani-forrásnak nevezték el.

A merénylet különösen feszült időszakban történt, péntekre erőszakos tömegtüntetéseket hirdetett a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász a gázai határvidékre.

Súlyosan megsérült három izraeli egy terrorista bombamerényletben

A támadás Izrael egyik frekventált kirándulóhelyén, az Ejn Bubin forrásnál történt.