Három dél-koreai halt meg a kismarosi vonatbalesetben

Megerősítette a rendőrség, hogy dél-koreai áldozatai vannak a szerda esti, kismarosi vonatbalesetnek – írja a Ripost. Hárman utaztak abban az autóban, amely a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott és így ütközött a Varsóból a Nyugati pályaudvarra tartó EuroCity vonattal.

Egy személyautóban utazott a három dél-koreai, amikor járművük a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött egy nemzetközi gyorsvonattal szerdán, 19 óra körül a 12-es főút 9. kilométerszelvényénél, Kismaros és Nagymaros között.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese közölte, hogy a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze az autóval.

fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila elmondta, hogy a műszaki mentést a váci és fővárosi tűzoltók mellett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai végezték.

Az autó három utasát nem lehetett megmenteni, a helyszínen életüket vesztették.

Még három hónapja sincs, hogy súlyos tragédia történt dél-koreai turistákkal Magyarországon. A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Drámai felvétel a Hableány utolsó perceiről

Az új videón jól látszik, hogy a két hajó percekig halad egymás mellett, majd a Viking maga alá gyűri a Hableányt.