Bocsánatot kért az Auschwitzból küldött vidám üdvözletért az uruguayi focista

Elnézést kért Rodrigo Zalazar, aki különböző emojikkal teletűzdelt szelfit tett ki Instagram-oldalára Auschwitzból 20. születésnapját ünnepelve a JTA szerint.

Zalazar, aki jelenleg a lengyelországi Korona Kelce játékosa, azóta letörölte a posztot, azonban egy Instagram videón, melyet a csapat 15 ezer követője lát, felolvasott egy, valószínüleg előre megírt angol nyelvű szöveget, mely szerint:

„Nem állt szándékomban megsérteni a koncentrációs táborok áldozatait. Nem tudtam pontosan hol álltam, amikor a fotót készítettem. Nagyon sajnálom a történtet, hiszen most már tudom mi minden történt azon kapu mögött. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam.”

Zalazar nagy vihart kavart és azóta letörölt auschwitz-i szülinapi képe.

A képen Zalazar a hírhedt auschwitz-brkenaui koncentrációs táborba vezető síneken áll. A koncentrációs tábor múzeuma évek óta kéri, hogy a hely érzékeny mivolta miatt lehetőleg ne készítsen senki fotót és szelfiket, főként az olyan részeken, mint a vonatsínek vagy a barakkok.

Zalazar egyébként spanyolországi születésű és szülein keresztül jutott uruguayi állampolgársághoz, édesapja az azóta nyugdíjba vonult Jose Zalazar uruguayi futballista.