Új cipőkkel lepte meg afrikai ellenfeleit az izraeli lacrosse csapat

A lánycsapat tagjai meccs közben vették észre, hogy kenyai ellenfeleik nem rendelkeznek megfelelő lábbelikkel a játékhoz.

Kedves és egyben megható történetről számolt be nemrég a The Times of Israel a zsidó állam 19 éven aluliakból álló lacrosse női csapata kapcsán [ez az egyik legrégibb gyökerekkel rendelkező csapatsport, egy háló végű bottal játszanak, amivel a labdát gólba dobják].

Az izraeli játékosok ugyanis meglehetősen sportszerű magatartásról tettek bizonyságot, amíg a sportág Ontarióban megrendezett világbajnokságán vettek részt augusztus elején.

Miközben Peterborough városában játszottak Kenya csapata ellen, az izraeli fiataloknak feltűnt, hogy az afrikai ellenfeleik lábáról hiányoznak azok a stoplis cipők, amik a szükséges öltözeti előírásoknak megfelelnének. A cipő hiányában pedig különösen nagy nehézséget okozott számukra a nedves füvön tartott játék, és többen csúszkáltak a pályán.

Nem meglepő, hogy a kenyai színekben induló játékosok meglehetősen alul maradtak, és Izraeltől 13:4-re kikaptak.

Ashlee Aitken, a kenyai csapat egyik képviselője azt mondta, hogy egy technikai malőr okozta a cipők hiányát, és ugyan megrendelték a lányok számára a szükséges lábbeliket, azokat rossz méretben kapták meg.

A helyzetet látva az izraeli sportolók szüleiknek is elmesélték a tapasztalataikat, akik rögtön beleegyeztek az akcióba: a kenyai edzővel titokban egyeztettek a játékosok lábméreteiről, majd egy helyi üzletben cipőket vettek nekik.

Másnap Izrael Belgium elleni meccsére a kenyai játékosokat is meghívták, és a játék végén meglepetésszerűen átadták nekik az ajándékokat. A Kenyai Lacrosse Szövetség közösségi oldalán egy videó is megjelent a történtekről, amin jól látható, hogy a meglepetés nem maradt viszonzatlan.

Kenya Lacrosse on Twitter: „Yesterday we played @Israel_Lacrosse and had no cleats …: after supporting their game today, Israel surprised the whole Team on the sideline with brand new cleats!! 🇮🇱❤️ pic.twitter.com/5ikvEmAihm / Twitter”

Yesterday we played @Israel_Lacrosse and had no cleats …: after supporting their game today, Israel surprised the whole Team on the sideline with brand new cleats!! 🇮🇱❤️ pic.twitter.com/5ikvEmAihm

Az eset után másnap Kenya 16:9-re győzött Belgiummal szemben. Izraellel pedig ismét harcba szálltak, és ugyan újra kikaptak 11:10-re, az afrikai sportolók is büszkén térhettek le a pályáról.

David Lasday, az Izraeli Lacrosse Szövetség vezetője játékosairól azt mondta:

„Továbbra is győzelemre szeretnék inspirálni a világot – pályán és pályán kívül egyaránt”.