Vallásos zsidókat inzultáltak Brooklynban

Két nőt megfenyegettek, két férfit pedig fizikailag bántalmaztak New Yorkban az elmúlt napok során.

„Ti ki**** zsidók! Hitlernek végezni kellett volna veletek!”

— üvöltötte egy férfi Brooklyn Crown Hights negyedében az éppen a Caroll Streeten álldogáló két vallásos zsidónak — írja a The Jerusalem Post.

A verbálisan újra és újra megtámadott, 29 és 62 éves férfiak kérdőre vonták a kötekedőt, aki erre egy paprikaspray-vel a fiatalabb arcába fújt. Ezt az idősebb nem tudta tétlenül szemlélni, ám amint társa védelmére kelt volna, hirtelen botütések érték a támadó részéről. Az ütések a férfi fejét is eltalálták.

Ezek után az elkövető menekülni kezdett, de a környékre érkező rendőrök elfogták a helyszínen. Gyűlölet-bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Brooklyn ortodox zsidók és afrikai-amerikaiak által közösen lakott negyedében nem ez az első ilyen eset a közelmúltból.

A negyed hírportálja, a CrownHeights.info arról számolt be, hogy egy nappal a férfiak ellen elkövetett támadás előtt két nőt ért méltatlan, rasszista és félelemkeltő inzultus. Az asszonyok útját elálló, és őket gyalázó férfi nyomatékosan a tudomásukra hozta, hogy nem akar

„fehér embereket, vagy zsidókat a környékén”.

A férfi egészen a területet ellenőrző biztonságiak megjelenésétől sem zavartatva folyamatosan fenyegetőzött, ám a rendőrök megjelenése, majd a támadó őrizetbe vétele végül megnyugtató módon lezárta a történetet.