Alkoholmentes Woodstock Jeruzsálemben

A legendás fesztivál 50. évfordulójára két napos emlékbulival készülnek Izraelben.

A béke, szeretet és zene 1969-es New York állambéli együttlétének apropóján rendezték minden idők egyik legemlékezetesebb kulturális rendezvényét, a Woodstock Fesztivált.

A hippi-korszak csúcspontján szerveződött alternatív mozgalom világtalálkozójának félévszázados emléke hívta életre azt az izraeli programsorozatot, amelyet augusztus végén lesz Jeruzsálemben – írja a The Jerusalem Post.

A füst és alkohol nélküli programon augusztus 29-én és 30-án több mint 20 fellépő lesz. Többnyire olyan emlékzenekarokkal —  Grateful Dead, Simon and Garfunkel vagy Bob Dylan — amelyek 50 évvel ezelőtt sztárjai voltak a woodstocki eseménynek.

A szervezők feltett szándéka, hogy olyan diákokat is toborozzanak az egyszerre 800 főt befogadó — nem messze Jeruzsálem óvárosától, az úgynevezett „First Station” környéki — táborhelyre, akiknek korábban nehézségeik voltak alkohollal vagy drogokkal – írja a lap.

Tábortűz, zene, közös étkezések és jógagyakorlatok mellett a szervezők arra is ügyet fordítanak, hogy a sábáti együttlétet is méltóképpen üljék meg a fesztiválozók.