Mégsem a Hajógyári Szigeten lesz a Maccabi Játékok záróünnepsége

A szervezők biztonsági okokból úgy döntöttek, hogy inkább a Ludovika Campuson rendezik meg a budapesti Maccabi játékok záróünnepségét kedden este 8-tól.

A 15. Maccabi Európa Játékok Záróünnepsége a Játékok központi helyszínén, a Ludovika Campuson augusztus 6-án kedden 20 órakor kezdődik. A Záróünnepségen adják át a Játékok legjobb sportolójának járó Ken Gradon-díjat, a legnagyszerűbb munkát végző önkéntesnek járó díjat, valamint a Játékok Fair Play díját.

A rövid hivatalos program keretében Motti Tichauer, az Európai Maccabi Konföderáció elnöke és Deutsch Tamás, a Játékok Védnöki Testületének vezetője mond beszédet, majd ünnepélyesen levonják a 15. Maccabi Európa Játékok zászlaját.

A Záróünnepségre komponált különleges légtáncbemutatót követően DJ-k indítják a Maccabi bulit. A Záróünnepségen a Játékokon induló 42 ország több mint 2300 sportolója, valamint a csapatok 700 akkreditált sportszakembere, vezetője, és a 15. Maccabi Európa Játékok lebonyolítását segítő több mint 500 önkéntes vesz részt.

A Záróünnepség eredeti tervezett helyszíne a Hajógyári-szigeten, a Sziget Fesztivál egyik sátra volt. A Játékok szervezői biztonsági okokból döntöttek úgy, hogy a Záróünnepség a Játékok központi helyszínén, a Ludovika Campuson lesz.