Családi leszámolás volt a tel-avivi LGBT késelés

Négy nappal a véres támadás után az áldozat testvérei feladták magukat — írja a The Times of Israel.

Bár a bíróság hírzárlatot rendelt el az ügyben, azonban héber nyelvű médiaforrások információi szerint az áldozat és az elkövetők az észak-izraeli Tamra arab városába valósi testvérek.

A tel-avivi Beit Dror ház előtti támadás után, ahova a fiatalember a családjának vallásos-életmód irányában történő nyomásgyakorlása elől menekült, súlyos sérülésekkel szállították kórházba a 16 éves fiút.

A biztonsági kamerák felvételét jól látszik ahogy az egyik gyanúsított több alkalommal megszúrja az áldozatot, majd kocsiba pattan, és elmenekül a helyszínről.

A Beit Dror személyzete szerint a megtámadott tinédzsernek sikerült az elkövetőt testvéreként azonosítania, mielőtt összeesett. Az egyelőre meg nem nevezett fiú állapotát vasárnap sikerült stabilizálni, miután életmentő műtétet hajtottak rajta végre az Ichilov kórházban.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Vasárnap több száz tiltakozó vonult fel Tel-Avivban, elítélve az izraeli transzgender közösség elleni erőszakot. A pénteki véres incidens ellen arab törvényalkotók is határozottan felszólaltak.

“Nem fogadhatjuk el az erőszak egyetlen formáját sem társadalmunkban, főleg nem a gyűlölet bűncselekményeket. A társadalmunkban megjelenő erőszak és bűnözés elleni harc vészesen sürgős és első számú prioritást jelent számunkra.”

— írta az arab Hadas párt vezetője, Ayman Odeh egy twitter bejegyzésében.