Családi leszámolás volt a tel-avivi LGBT késelés

Négy nappal a véres támadás után az áldozat testvérei feladták magukat — írja a The Times of Israel.

Bár a bíróság hírzárlatot rendelt el az ügyben, azonban héber nyelvű médiaforrások információi szerint az áldozat és az elkövetők az észak-izraeli Tamra arab városába valósi testvérek.

A tel-avivi Beit Dror ház előtti támadás után, ahova a fiatalember a családjának vallásos-életmód irányában történő nyomásgyakorlása elől menekült, súlyos sérülésekkel szállították kórházba a 16 éves fiút.

A biztonsági kamerák felvételét jól látszik ahogy az egyik gyanúsított több alkalommal megszúrja az áldozatot, majd kocsiba pattan, és elmenekül a helyszínről.

A Beit Dror személyzete szerint a megtámadott tinédzsernek sikerült az elkövetőt testvéreként azonosítania, mielőtt összeesett. Az egyelőre meg nem nevezett fiú állapotát vasárnap sikerült stabilizálni, miután életmentő műtétet hajtottak rajta végre az Ichilov kórházban.

Vasárnap több száz tiltakozó vonult fel Tel-Avivban, elítélve az izraeli transzgender közösség elleni erőszakot. A pénteki véres incidens ellen arab törvényalkotók is határozottan felszólaltak.

“Nem fogadhatjuk el az erőszak egyetlen formáját sem társadalmunkban, főleg nem a gyűlölet bűncselekményeket. A társadalmunkban megjelenő erőszak és bűnözés elleni harc vészesen sürgős és első számú prioritást jelent számunkra.”

— írta az arab Hadas párt vezetője, Ayman Odeh egy twitter bejegyzésében.