A magyar szélsőjobb az ENSZ-hez fordul a budapesti Maccabi Európa Játékok miatt

A Mi Hazánk Mozgalom és a MIÉP elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar adófizetők pénzéből rendezik meg a szerintük „kirekesztő és rasszista” Maccabi Európa Játékokat, vagyis a „zsidó olimpiát” Budapesten — jelenti az MTI.

Erről Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és Nagy Tibor, a MIÉP elnöke közös sajtótájékoztatón beszélt szerdán a fővárosban a játékoknak otthont adó Ludovika Campus előtt.

Novák Előd hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy amíg az előző házigazda Németország 1,4 milliárd forintból rendezte meg az „európai zsidóság olimpiáját”, addig Budapesten – mint mondta – mintegy 30 milliárd forintra rúg a rendezés költsége.

Ebben a helyzetben azonnali elszámolást követelnek a kormányzattól, mert a játékok a „korrupció melegágya” – tette hozzá.

Maccabi=Kirekesztés közpénzből

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és Nagy Tibor, a MIÉP elnökének közös sajtótájékoztatója (2019.07.31.)

Úgy vélekedett: ha a zsidóságnak van pénze Magyarország felvásárlására, ahogy korábban Simon Peresz, Izrael korábbi köztársasági elnöke állította, akkor a saját „kirekesztő rendezvényüket” ne a magyar adófizetőkkel finanszíroztassák.

A Mi Hazánk alelnöke hozzáfűzte: gyalázatosnak tartja az ellenzéki pártok, különösen a Momentum szerepét is, mert nem tiltakoznak a „kirekesztő” rendezvény ellen.

Nagy Tibor, a MIÉP elnöke úgy fogalmazott, hogy a Maccabi játékok nem sportrendezvény, hanem „egy több mint egy hétig tartó tombolás, ahol nyíltan vállalják az aberráltak és a perverzek szerepeltetését és a keresztény európai értékek tagadását”. Vagyis a legsúlyosabb provokáció a magyar nemzet ellen – jelentette ki.

Ebben a helyzetben a MIÉP a strasbourgi bírósághoz és az ENSZ-hez fordul a játékokra jellemző „apartheid” miatt, illetve felszólítja a világ jóérzésű sportolóit és szurkolóit, hogy bojkottálják a játékokat – mondta a politikus.

A sajtótájékoztató ideje alatt a Mi Hazánk aktivistái egy „Maccabi = kirekesztés közpénzből” feliratú transzparenst feszítettek ki.