Rálőttek egy zsidó férfire egy miami zsinagóga előtt

A 69 éves Yosef Noach ben Leah Tzivyah-ra egy arra elhaladó autóból hat lövést adtak le vasárnap a Young Israel of North Miami Beach zsinagóga előtt, ahol a délutáni ima megkezdésére várt. 

A támadás este hét óra körül történt, mikor egy azonosítatlan járműből ismeretlen tettesek az ablakon át tüzelve célba vették a zsinagóga előtt békésen várakozó ortodox férfit.

Az áldozatot négy golyó találta el a lábán, amit a helyszínen önkéntesek láttak el, majd kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát.

North Miami Beach rendőrsége egy sötét színű Camaro vagy Impala típusú autó után indított hajtóvadászatot. A helyi média szerint a rendőrnyomozók a támadást „lehetséges” antiszemita gyűlölet bűncselekményként kezelik

A Jewish Agency igazgatósági tagja, Jichák Herzog felvette a kapcsolatot a helyi zsidó közösség vezetőivel, és a hozzá beérkezett információk alapján arra hajlik, az incidens mögött antiszemita motiváció húzódhat.

„Először is szeretnék gyors és teljes felépülést kívánni a sérültnek. Felszólítom továbbá az amerikai hatóságokat, vessenek véget az amerikai zsidóságot érő antiszemita támadások hullámának. Itt az idő, hogy a zsidók úgy élhessék az életüket, mint bármelyik más állampolgár”

— nyilatkozta Yaakov Hagoel, a Jewish Agency munkatársa.