Csoportos erőszak: szelfi mentette ki az egyik gyanúsítottat

„A barátnőm szelfije mentette meg az életemet, soha többé nem jövök vissza ide” – jelentette ki az az izraeli fiatalember, akit 11 társával együtt csoportos nemi erőszakkal gyanúsítottak meg Cipruson.

Néhány nappal ezelőtt a ciprusi rendőrség 12 izraeli turistát vett őrizetbe, azzal gyanúsítva őket, hogy megerőszakoltak egy 19 éves lányt Ajía Napa fürdőhelyen.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az ottani izraeli konzul figyelemmel kíséri az esetet, és kapcsolatban áll az őrizetbe vett férfiakkal.

Hírek szerint a brit turistalány elismerte, hogy az egyik izraeli fiatallal volt kapcsolata.

Azt mindannyian elmondták, hogy ismerték a fiatal nőt, de csak hárman állították, hogy volt szexuális kapcsolatuk a lánnyal, igaz, ez szerintük közös megegyezésen alapult.

Kilenc másik gyanúsított egyértelműen állítja, hogy semmi közük nem volt az őket erőszakkal vádoló brit turistához.

Egyre több nő válik erőszak áldozatává Dél-Szudánban

Továbbra is rengeteg nő esik szexuális erőszak áldozatául Dél-Szudánban, pedig az országban dúló polgárháborút papíron már lezárták a szemben álló felek – jelentette az ENSZ.

Az egyik őrizetben tartott fiatalembert most barátnője fotója mentette ki helyzetéből: a fényképen a fiú látható, amint barátnőjével van együtt a kérdéses éjszakán.

Amikor a rendőrök rátörték az ajtót, és közölték vele, hogy egy lány megerőszakolásával gyanúsítják,

állítása szerint hiába magyarázta nekik, hogy kérdezzék meg a barátnőjét, hiszen akkor együtt töltötték az éjszakát. „Nem értettem, hogy ezt miért nem ellenőrizték” — nyilatkozta utóbb.

A tizenkét izraeli fiatalból csütörtökön ötöt szabadon engedtek, miután a rendőrség megvizsgálta a DNS-tesztek eredményeit és megnézték az izraeliek által készített felvételeket.

Nir Jeslovich, a fiatalok egyik ügyvédje közölte: „törések mutatkoznak a panasztevő verziójában, remélem, hogy a többi gyanúsított verziója meg tudja cáfolni a velük szemben felhozott durva vádakat.”

Ejtették a vádakat a zsidó kislány megerőszakolásával vádolt palesztin férfival szemben

A kislány ügyvédjei szerint a férfi bűnös és nyugtalanító, hogy a nyomozás alatt ejtett hibák miatt szabadon távozhat.