Bikinis terrorvezérrel követelik Izrael győzelmét

Iszmail Hanije, a Hamasz vezetője óriásplakátokon, pénzes bőröndök és robbanó lufik társaságában mond köszönetet Izraelnek gyengeségéért. A projekt ötletgazdái remélik, a kormányt igazi, erőteljes fellépésre késztethetik a sok éve tartó palesztin terror képviselői ellen.

A drámai plakátkampány mögött a Middle East Forum Közel-Kelettel foglalkozó amerikai think tank Israel Victory Project-je áll.

Céljuk, hogy az izraeli biztonsági – volt és jelenlegi katonai, hírszerzési, bűnüldözési – szerveket arra presszionáljanak, vessenek véget a gázai terrorszervezettel kapcsolatos „lekenyerezés” politikájának.

Minden óriásplakát hatalmas betűkkel hirdeti: „Elég a félelemből. Követeljük Izrael győzelmét”

Csupán napokkal azután, hogy a Hamasz vezetői Iránba látogattak, Iszmail Hanije terrorvezér képe jelent meg Tel-Aviv fő csomópontjain elhelyezett  óriásplakátokon, amint bikiniben pénzes táskák társaságában megköszöni Izraelnek a terrorszervezettel szemben tanúsított gyengeségét.

Fotó: The Jerusalem Post / Hillel Meir

A plakátok kihelyezése, azonban csak a kezdete egy széleskörűbb kampánynak ami a következő két hónapban kutatásokon, felméréseken, különböző eseményeken és felvonulásukon keresztül igyekszik felhívni a figyelmet az izraeli győzelem szükségességére annak érdekében, hogy véget vethessenek a konfliktusnak.

A 2017-ben alakult Israel Victory Project jelen van a Knesszet mellett az amerikai Kongresszusban is.

A Middle East Forum szervezet elnöke, illetve az Israel Victory Project ötletgazdája, Daniel Pipes szerint:

„A győzelem azt jelenti, hogy valaki rákényszeríti az akaratát ellenségére; a történelem azt tanítja nekünk, hogy a konfliktusok akkor érnek véget, amikor az egyik oldal feladja. A palesztin-izraeli konfliktus csak akkor fog véget érni, amikor a palesztinok rádöbbennek, hogy nem tudják elérni céljukat, hogy eltöröljék Izrael zsidó államát.”

Gregg Roman, a Forum igazgatója, és kampányfelelőse hozzátette:

„Izrael Oslo óta elfelejtette hogyan kell győzni. A dzsihadistáknak osztott pénzeszsákokért cserébe az izraei gyerekek rohanhatnak óvóhelyekre. Kampányuk azoknak az izraelieknek ad hangot, akiknek elege van a »konfliktuskezelésből« és a »fűnyírásból«.”