Otthonában lábadozik tovább Sas József

Több mint négy hónapnyi kórházi ápolás után tegnap hazatérhetett az ismert zsidó komikus, akit agyvérzéssel kezeltek.

A Mikroszkóp Színpad legendás igazgatójának sorsáról szinte az összes magyar bulvárlap címlapon számolt be. A Ripost szerint 

az orvosok, nővérek egymásnak adták a kórterem kilincsét, hiszen mindannyian el szerettek volna köszönni kedvenc betegüktől, aki humorával egy kis színt vitt a szolgálattal terhelt, dolgos hétköznapjaikba.

A Jászai Mari-díjas művész az év elején Thaiföldre utazott nyaralni, ahol agyvérzést kapott, az állapotát egy phuketi kórházban stabilizálták, majd ma­gángéppel hozták haza már­ciusban.

Csütörtök délelőtt jött el a várva várt pillanat: Sas József felesége és barátai társaságában hagyta el a Mazsihisz zuglói szeretetkórházát, ahol az elmúlt hetekben ápolták.

„Nem csak az itteni orvosoknak és nővéreknek vagyok hálás, de az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozóinak is, hiszen nélkülük ma nem mehetnék haza” – mondta a lapnak Sas József, aki korábban is nyilatkozott állapotáról:

Segítséggel kikászálódom a kere­kes­székből, bár a lábam még nem tart meg, nincs erőm. De hiszek a felépülésben, és abban is, hogy egyszer majd újra színpadra állhatok.

A művész felépülése még sok időt vehet igénybe, szakembereket is fogadott, akik naponta járnak majd hozzá, hogy továbbra is jó ütemben haladjon a rehabilitációja.