Térképen: Megfizethető szálláshelyek Izraelben

Ezeket a helyeket mindenképp nézze meg, ha szállást keres Izraelben!

Izraelbe utazni mindig jó ötlet. Nem csoda hát, hogy az évnek szinte minden hónapjában népszerűek azok a szállásközvetítő oldalak, amik sorra veszik a lehetőségeket.

Legyen szó közösségi vagy privát szobáról, Izraelben szerencsére szinte biztosan találunk kedvünknek megfelelő helyet, következzen tehát néhány szálló, amiket a legjobbak közé sorolnak:

1. Abraham Hostel, Jeruzsálem

Ez a népszerű helyszín 75 szobával és 285 ággyal várja a szálláskeresőket, akik privát, vagy akár koedukált hálótermekben is aludhatnak. A három helyszínen megtalálható Abraham Hostel (megtalálhatóak még Tel Avivban és Názáretben is) esti programokon túl, héber és arab nyelvleckéket, valamint vezetett kirándulásokat is kínál — például a Holt-tengerhez, Galileába, a jordániai Petra városához vagy akár a Golán-fennsíkra.

Cím: 67 Hanevi’im St. (Davidka tér), Jeruzsálem

2. HI Yitzhak Rabin Hostel, Jeruzsálem

HI Rabin – Jerusalem Hostel. Kép forrása: Booking.com

A Givat Ram nevű városrészben fekvő szállás egy sor népszerű helyszín közelében fekszik: ugyanis tőle nem messze található a Héber Egyetem, a Kneszet, Legfelsőbb bíróság épülete, valamint a Bible Lands Múzeum. 77 szobája közül itt is választhatóak privát vagy kollégium-stílusú szobák TV-vel, minibárral és kávéfőzővel felszerelve. Kérésre fogyatékkal élő vendégek számára kialakított szobák is rendelkezésre állnak.

Cím: Nahman Avigad 1 Giv’at Ram, Jeruzsálem

3. CINEMA HOSTEL, Jeruzsálem

Cinema Hostel. Kép forrása: Booking.com

A korábban Orion Moziként szolgáló épület 25 év elfelejtett állapot után 2018-ban új életet nyert. A Ben Jehudá sétálóutca közelében található, és kiváló szállás lehet azoknak, akik szeretik a pezsgést vagy akár az éjszakai pörgést. Kocsmatúrák mellett moziesteket, izraeli főző workshopokat és nyelvgyakorló programokat is kínál vendégei számára.

Cím: 4 Shamai Street, Jeruzsálem

4. FLORENTIN HOUSE, Tel Aviv

Florentin House. Kép forrása: Booking.com

Bár a hotel első képei alapján azt hihetnénk, hogy csak menő tetőteraszos helyiségek állnak rendelkezésre, azoknak is megfelelő opció lehet, akik „gazdaságosabb” és viszonylag olcsóbb szállást keresnek Tel Aviv déli részén. Vegán ételek, bár, modern tánc vagy utcai művészet — mind helyet kaptak ebben a hotelben, ami a tengerparttól egy sétányira található, és 24 környezetbarát szobájával várja a látogatókat.

Cím: 6 Florentin street, Tel-Aviv

5. AKKO KNIGHTS HOSTEL, Akkó

Akko Knights Hostel. Kép forrása: Booking.com

Ez a 76 szobás vendégház tökéletes választás lehet egy kényelmes és megengedhető bázisnak, ha az UNESCO Világörökség részét kitevő várost szeretnénk felfedezni. Nagy előnye, hogy akár nagycsaládosok számára is elég térrel — és persze ággyal — rendelkezik, és a legtöbb szobához erkély is jár.

Cím: Weizman 2 , Akkó

6. ARAVA HOSTEL, Eilat

Arava Hostel.Kép forrása: Booking.com

A Vörös-tenger közelében fekvő 90 szobás szálló gyakran válik népszerűvé a „hátizsákos” turisták körében. Eilat repülőtere mindössze 500 méterre fekszik a szállodától, és a Vízalatti Obszervatórium taxival 10 perc alatt elérhető.

Cím: 106/1 Haalmogim St., Eilat

7. BEIT SHE’AN VENDÉGHÁZ, Bét-Seán

Beit She’an Vendégház. Kép forrása: Booking.com

Bét Seán-völgyre és a Gilboa-hegyre nyíló gyönyörű kilátás — mi kellhet még? A belső oszlopcsarnokkal rendelkező Jordán-völgyi szállás szabadtéri úszómedencével, házimozi rendszerrel és kosárlabdapályával várja vendégeit — nem messze az egyik legjelentősebb régészeti nemzeti parktól.

Cím: Shderot Menachem Begin 129, Bét-Seán

8. EIN GEDI HOSTEL, Ein-Gedi

Ein Gedi Hostel. Kép forrása: Booking.com

Az Ein Gedi Nemzeti Park bejáratánál elhelyezkedő hostel 51 szobájával igazi oázist jelent a Júdeai Sivatagban. A Holt-tenger északi részén fekvő szállás az Ein Gedi Botanikus Kertektől mindössze 3,6 km-re, míg az ókori zsinagógától 15 perces sétára található; a közkedvelt gyógyfürdő pedig 6 perces autózásra van.

18 különleges szobáját látó-, hallás- és mozgássérült vendégek számára tartják fenn.

Cím: 86980, Ein-Gedi

Az Israel21C oldalán még több népszerű szállás található:

13 best hostels in Israel for an affordable vacation

Hostels have a reputation as low-budget, barebones places for traveling students to hang their backpacks and get a night’s rest. In some countries, hostels mean lumpy bunkbeds and communal washrooms. In Israel, however, hostels are equivalent to two- or three-star hotels with a fun vibe, air conditioning, free Wi-Fi and a surprising level of service.