Neonáci trolloktól kaphat négymilliárdos kártérítést egy zsidó édesanya – videó!

Egy neonáci hecclap uszítása nyomán zaklatták a montanai nőt és gyermekét — vette észre a The Guardian nyomán a hvg.hu.

A kártérítés mellett a portál kiadójának el kell távolítania az összes posztot, amelyben arra biztatta az olvasóit, hogy lépjenek kapcsolatba a nővel.

A Daily Stormer nevű neonáci weboldal kiadója trollhadsereget uszított a sértettre és családjára. A portál azt állította Tanya Gershről, hogy a nő igaztalanul vádaskodott egy helyi nacionalistával szemben.

A Daily Stormer az auschwitzi koncentrációs tábor fotójára photoshoppolt képet közölt a sértettről és 12 éves fiáról,

valamint közzétette Gersh nevét, lakcímét és egyéb elérhetőségeit, és az olvasókat arra biztatta, hogy lépjenek kapcsolatba a nővel. A weboldal úgy érvelt, hogy a kommenteket a szólásszabadság joga védte.

Az üzenetekben többek között azt írták Gershnek, hogy bárcsak meghalt volna a holokausztban, időnként pedig fegyverropogást játszottak be a telefonjába.

Tanya Gershnek a munkáját is fel kellett függesztenie, mert nem akarta kitenni zaklatásnak a klienseit.

Jeremiah Lynch bíró szerint Tanya Gersh összességében 4 milliárd forintnak megfelelő, 14 millió dollár kártérítésre jogosult, miután hónapokon át kapott fenyegető e-maileket és hangüzeneteket. Az ítélet még nem jogerős.

Living with an ‘army’ of hate

An army of hate is only a few keystrokes from entering our lives. What is it like when it happens? CNN’s Sara Sidner explains.