Netanjahu az ENSZ-be küldené Bennettet

Benjamin Netanjahuhoz közel álló források szerint a miniszterelnök felajánlotta az Új Jobb vezetőjének, Naftali Bennettnek az ENSZ-nagyköveti pozíciót, ami az egyik legmagasabb izraeli diplomáciai poszt, amennyiben nem indul a soron következő választásokon – írja az ujkelet.live.

A kinevezés aktuális lenne, hiszen a pozíciót jelenleg betöltő Danny Danon hivatali ideje a végéhez közeledik. Bár az is igaz, Netanjahu a posztot Gilad Erdan közbiztonsági miniszternek is felajánlotta, aki még nem adott választ.

A lépés megakadályozná, hogy az Új Jobb önálló pártként induljon, és szavazatokat szívjon el a vallásos cionista tömbtől, valamint megkönnyítené Ajelet Saked integrációját a Jobboldali Pártok Uniója listájába.

Egy múlt heti közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 31 százaléka Ajelet Sakedet szeretné látni a jobboldali unió élén, miközben a lista első és második helyezettje, Rafi Peretz 7, Szmotrics pedig csak 6 százalékos támogatást kapott. Peretz azonban a 12-es csatornának nyilatkozva elutasította a lehetőségét, hogy Saked vezesse a tömböt, de a listán szívesen látná.

Ajelet Saked és Naftali Bennett, az Új Jobboldal vezetői   Fotó: The Times of Israel

Lassan közeledik a pártlisták leadásának határideje, Ajelet Saked azonban még nem nyilatkozott, hol folytatja politikai pályafutását.

“A Naftali Bennett által vezetett Új Jobb mozgalom egyedülálló víziót kínál az igazi, értékekre épülő és liberális jobbra, és az izraeli zsidóságra a vallás rákényszerítése nélkül, és indulni fog a választásokon minden erejét bevetve annak érdekében, hogy nagy és erős erőt képviseljen a következő kormányban. Minden más irreleváns.”

– nyilatkozta Bennett pártja a hírre reagálva.

Saked kisodródott jobbra, Barak balról mentené a demokráciát

Az izraeli helyzet fokozódik.