A Hamasz elhatárolódott a zsidógyilkolásra felszólító vezetőjétől

A Hamasz palesztin terrorszervezet elhatárolódott egyik vezetőjének múlt heti kijelentésétől, amelyben a zsidók gyilkolására hívta fel a különböző országokban élő palesztinokat – írja a The Times of Israel.

„Ezek a kijelentések nem tükrözik a mozgalom hivatalos álláspontját, amely kimondja, hogy nekünk a megszállás miatt van konfliktusunk, amely elfoglalja a földünket és szent helyeinket, és nem a zsidókkal a világban, vagy a judaizmussal, mint vallással”

– közölte a Hamasz.

Az iszlamista terrorcsoport, amely Izrael elpusztítására esküdött föl, a nemzetközi felháborodás után határolódott el vezető tisztviselője, Fathi Hammad kijelentéseitől. A tiltakozók között volt többek között Saeb Erekat, a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PLO) főtitkára és Nikolaj Mladenov, az ENSZ különleges képviselője a közel-keleti békefolyamatban.

Hammad, a Hamasz politikusa, közismert éles kijelentéseiről. Most a Gáza és Izrael közötti határsávban tartott tiltakozáson fogalmazott úgy, hogy saját társai kénytelenek elhatárolódni tőle.

„Elfogyott a türelmünk. A robbanás határán vagyunk. Ez a harc még nem ért véget, az ellenségeink arcábra robbanunk, Isten segítségével és dicsőségére. Ez a robbanás nem csak Gázában lesz, hanem Ciszjordániában és külföldön is, ha Isten is úgy akarja. Testvéreink a világban még felkészülnek, próbálnak felkészülni, bemelegíteni. 7 millió palesztin a világban, ti mindannyian, elég volt a bemelegítésből. A zsidók ott vannak mindenhol, meg kell támadnunk őket, mészároljuk, öljük meg őket, ha Isten engedi. Elég volt a bemelegítésből”

Ezt mondta múlt pénteken Fathi Hammad.

Hamas Political Bureau Member Calls on Palestinians All over the World to Slaughter Jews

Hamas Political Bureau member Fathi Hammad said in a July 12, 2019 speech at a March of Return rally that aired on Al-Aqsa TV (Hamas-Gaza) that Israel has un…

Egy hetet adott Izraelnek, hogy szüntesse meg a Gázai övezet elleni blokádot. Amennyiben jövő péntekig ez nem történik meg, akkor megadják a zöld jelzést az erre váró híveiknek – mondta Hammad.

„Harcolni fogunk, és ha meghalunk, úgy halunk meg, hogy közben megölünk és levágjuk a fejeteket. A Ciszjordániában élőknek azt üzenem: öt sékelből már tudtok venni egy kést. Mennyit ér nekünk egy zsidó elvágott torka? Nem ér meg öt sékelt, vagy kevesebbet? Vannak új robbanó öveket készítő gyáraink. Mindenki, aki akar egyet, kaphat. Kaphatsz te is, te is, te is, gyerünk. Ha meghalunk, büszkén haljunk meg, és ne menekülve. Darabokra tépjük őket.”

– fogalmazott a gázai határ mellett rendezett tüntetésen a Hamasz egyik vezetője.

Izrael közölte, fenntartja a korlátozásokat a mozgalom ellen Gázában és azon kívül is, hogy megakadályozza a Hamasz és már terrorcsoportok fegyverhez jutását.

A Hamasz 1980-ban írt alapító okirata antiszemita elemeket is tartalmaz, valamint Izrael elpusztítására szólít fel.

Bár a Hamasz 2017-ben kiadott egy állásfoglalást, hogy a cionistákkal áll konfliktusban, nem a zsidókkal a vallásuk miatt, nem törölte az említett részt az alapszabályából – emlékeztet a lap.