Eltörölné Izraelt a Föld színéről a Hezbollah

A terrorszervezet vezetője a libanoni háború 13. évfordulója kapcsán szólalt meg. 

Izrael eltűnik a következő háborúban, amit a Hezbollah-val vív majd — üzente Hassan Nasrallah pénteken az Al-Manar TV csatorna képernyőjén.

„Bármilyen háború nagyobb lesz, mint a 2006-os volt Izrael számára, és a pusztulás szélére fogja sodorni”

— mondta a Jerusalem Post szerint a terrorcsoport vezetője, aki hangsúlyozta, csapataik „földön, égben és vízen” is készek lecsapni a zsidó államra.

A vezető hangsúlyozta, hogy csapásmérő erejük jelentős fejlődésen eset át az elmúlt évek során, immár precíziós rakétákkal és drónokkal is rendelkeznek. Egy térképet előhúzva olyan konkrét célpontokat is felsorolt, amelyek ellen támadásokat terveznek — köztük a Ben Gurion Repülőtérrel, katonai állomásokkal, petrolkémiai és tengervizet sótalanító üzemekkel. Szintén hadat üzentek Tel-Aviv és Asdód városának, illetve Nasrallah szerint Eilatra is csapást tudnának mérni, és Galilea területén is képesek lennének előrenyomulni.

A fenyegetésekre adott válaszul Benjamin Netanjahu kormányának vasárnapi kabinetülésén reagált. Az izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy amennyiben a terrorszervezet valóban támadást akarna indítani, Izrael „lesújtó” katonai csapást mérne a Hezbollah-ra és Libanonra.

Ahogy korábbi cikkünkben írtunk róla, Izrael az elmúlt években eddig hat olyan alagutat fedezett fel, majd rombolt le, amiket a libanoni határ alatt építettek ki a Hezbollah tagjai. Májusban egy olyan járat létezéséről adtak hírt, amit világítással és hangosító rendszerekkel, valamint betonból épült lépcsőkkel is elláttak a terroristák szabad közlekedésének biztosításához.

Az eddigi legjelentősebb Hezbollah-alagutat fedezték fel Izraelben

Világítással és hangosító rendszerekkel, valamint betonból épült lépcsőkkel is ellátták a járatot.

Mindeközben az Arutz7 emlékeztet: a nemzetközi közösség újabb tagja állt ki nyíltan a libanoni terrorszervezet ellen; és Mauricio Macri argentin elnök a CNN en Español-nak bejelentette, hogy országa „közelebb került” ahhoz, hogy hivatalosan is feketelistára vegye a Hezbollah-ot.