Mégsem mehet a Fehér Házba az antiszemita karikaturista

A közfelháborodás hatására törölték a Fehér Házba meghívottak listájáról az antiszemita karikatúrái miatt kritizált Ben Garrisont – írja a The Jerusalem Post a Politico értesülése nyomán.

A találkozót a közösségi média vezetőinek szervezik Trump részvételével.

„Miért mehet ez az antiszemita rajzairól ismert ember a Fehér Házba? Az antiszemitizmus és az Izrael-ellenesség csak akkor rossz, ha balról, vagy a New York Timestól jön, vagy akkor is, ha egy republikánus követi el?”

Alex גדעון בן װעלװל on Twitter: „Why is the man who publishes these antisemitic cartoons going to the White House? Are antisemitism and anti-Israel conspiracies only bad when they come from the left or as a cartoon in the NYT or is it also bad when embraced by a Republican *sitting president*? pic.twitter.com/OtLbdGMRN5 / Twitter”

Why is the man who publishes these antisemitic cartoons going to the White House? Are antisemitism and anti-Israel conspiracies only bad when they come from the left or as a cartoon in the NYT or is it also bad when embraced by a Republican *sitting president*? pic.twitter.com/OtLbdGMRN5

Számtalan ehhez hasonló kritika született azután, hogy kiderült, hogy az antiszemita rajzairól hírhedt Garrisont meghívták a washingtoni fogadásra.

Egyik híres rajzán Rothschild mozgatja Sorost, aki pedig David Petraeus volt CIA-igazgatót és Herbert Raymond McMaster volt nemzetbiztonsági főtanácsadót irányítja, ezzel is erősítve azt az antiszemita összeesküvés-elméletet, hogy a színfalak mögött a zsidók irányítják a kormányt.

Egy másik ismert műve a háború zsidó koponyáját ábrázolja, az orra egy Dávid-csillag, Szírián rágódik, egyik szemüregében Trump, másikban Putyin. Ezzel azt a hamis képet erősíti, hogy a zsidók állnak háború sújtotta országok szenvedései mögött.

A Trump-támogató karikaturista Obamát kígyóként ábrázolta, a mostani elnököt pedig a lekötözött Guliverként.

Amúgy is rájár a rúd mostanában a karikaturistákra.

Humortalan kor: a karikatúra hanyatlása?

Kell-e temetni a „botrányos” műfajt a politikai korrektség korában?

Lehúzza a rolót a „jiddis Ludas Matyi”

Megszűnik a világhírű, szatirikus, grafikai magazin, a MAD. A zsidó humor egyik gyakori populáris közvetítőjeként is ismert kiadvány 67 év után hallgat el.