Mégsem mehet a Fehér Házba az antiszemita karikaturista

A közfelháborodás hatására törölték a Fehér Házba meghívottak listájáról az antiszemita karikatúrái miatt kritizált Ben Garrisont – írja a The Jerusalem Post a Politico értesülése nyomán.

A találkozót a közösségi média vezetőinek szervezik Trump részvételével.

„Miért mehet ez az antiszemita rajzairól ismert ember a Fehér Házba? Az antiszemitizmus és az Izrael-ellenesség csak akkor rossz, ha balról, vagy a New York Timestól jön, vagy akkor is, ha egy republikánus követi el?”

No Title

Why is the man who publishes these antisemitic cartoons going to the White House? Are antisemitism and anti-Israel conspiracies only bad when they come from the left or as a cartoon in the NYT or is it also bad when embraced by a Republican *sitting president*? pic.twitter.com/OtLbdGMRN5

Számtalan ehhez hasonló kritika született azután, hogy kiderült, hogy az antiszemita rajzairól hírhedt Garrisont meghívták a washingtoni fogadásra.

Egyik híres rajzán Rothschild mozgatja Sorost, aki pedig David Petraeus volt CIA-igazgatót és Herbert Raymond McMaster volt nemzetbiztonsági főtanácsadót irányítja, ezzel is erősítve azt az antiszemita összeesküvés-elméletet, hogy a színfalak mögött a zsidók irányítják a kormányt.

Egy másik ismert műve a háború zsidó koponyáját ábrázolja, az orra egy Dávid-csillag, Szírián rágódik, egyik szemüregében Trump, másikban Putyin. Ezzel azt a hamis képet erősíti, hogy a zsidók állnak háború sújtotta országok szenvedései mögött.

A Trump-támogató karikaturista Obamát kígyóként ábrázolta, a mostani elnököt pedig a lekötözött Guliverként.

Amúgy is rájár a rúd mostanában a karikaturistákra.

Humortalan kor: a karikatúra hanyatlása?

Kell-e temetni a „botrányos” műfajt a politikai korrektség korában?

Lehúzza a rolót a „jiddis Ludas Matyi”

Megszűnik a világhírű, szatirikus, grafikai magazin, a MAD. A zsidó humor egyik gyakori populáris közvetítőjeként is ismert kiadvány 67 év után hallgat el.