Irán a legnagyobb veszély Izraelre az amerikai keresztények szerint

A Keresztények Izraelért rendezvényen felszólalt Mike Pence alelnök és John Bolton, Trump nemzetbiztonsági tanácsadója is, Netanjahu pedig videón keresztül szólt az egybegyűltekhez. 

A Trump adminisztráció öt magas rangú képviselője is részt vett a legnagyobb Izrael barát evangéliumi keresztény szervezet, a Christians United for Israel (Keresztények Együtt Izraelért) éves rendezvényén. A  CUFI-t John Hagge lelkész alapította és mára 4.3 millió tagja van – írja az i24NEWS izraeli oldal.

A beszédek többsége érintette az iráni-amerikai feszültségeket. A sort Nethanjahu nyitotta, akit Izraelből kapcsoltak. A miniszterelnök Obama 2015-ös atom alkuját szidta, amely szerinte „utat nyitott, hogy Irán atombombát fejleszthessen ki.

John Bolton aki ismert Iránnál kapcsolatos héja politikájáról a következőket mondta: „addig fogunk nyomást helyezni Iránra míg felfüggeszti nukleáris programját és befejezi erőszakos tevékenységét a Közel-Keleten beleértve a nemzetközi terrorizmus pénzelését.”

Mike Pence alelnök a Fehér Ház Izrael iránti hűségéről beszélt: „Mindig támogatni fogjuk zsidó testvéreinket és mindig Izrael mellett fogunk állni.”

A rendezvényen egyetlen demokrata sem szólalt fel, a Trump adminisztráció tagjai közül viszont részt vett Mike Pompeo külügyminiszter és David Friedman jeruzsálemi nagykövet is.

A keresztény szervezet saját hitvallása szerint azért támogatja Izraelt, mert abban a bibliai tanításban hisznek, hogy Isten megáldja azokat, akik Izraelt áldják és megátkozza azokat, akik Izraelt átkozzák.