A terroristák következő generációját képzik az Iszlám Dzsihád nyári táboraiban

A kéthetes gázai turnusokban egy kis vallási nevelés mellett katonai foglalkozásokon tréningezik a 12 évnél idősebbeket.

Gyakori történet, hogy egy-egy nyári tábor végén a résztvevő gyerekek bemutatót tartanak arról, amit a programok során sajátítottak el. Mindez a Palesztin Iszlám Dzsihád gázai táboraiban is bevett gyakorlat, ám az ott táborozók sajnos leginkább az erőszakkal találkoznak — derül ki a The Daily Mail múlt heti írásából.

A brit lap képes beszámolója szerint évente több tízezer fiatal vesz részt a terrorszervezet nyári programjain, ahol iszlamista ideológiák mellett arra is felkészítik őket, hogyan harcoljanak a „cionista ellenséggel” szemben.

A legutóbbi tábor lezárásaként múlt hét csütörtökön is több ezer fiatal részvételével tartottak bemutatót, aminek keretein belül többek között papírból készült AK-47-es fegyverekkel, harci fogásokkal és egyujjas iszlamista szalutálásokkal mutatványoztak a fiatalok.

Kép forrása: The Daily Mail/SIPA USA

Az izraeli Meir Amit Hírszerzési és Terrorizmushoz kapcsolódó Információs Központ 2013-as jelentése szerint évente 100 ezret is elérheti azoknak a 12 évnél idősebb fiataloknak a száma, akik részt vesznek ezekben a táborokban.

A The Tower Magazine arról számolt be, hogy a katonai tematikájú programokon a tinédzserek lőfegyverek használata mellett azt is megtanulják, hogyan támadhatnak meg a gyakorlatban egy izraeli katonai pontot, és miként rabolhatják el az ott tartózkodókat. A „kulturális” jellegű programokon pedig a közösségi média használatára is megtanítják a fiatalokat.