Leszámolnak a mosógépben eltűnő félpár zoknikkal

Nyomkövetőt dugna minden apró háztartási vacakba egy izraeli startup cég.

Mosásban elveszett zokni, bugyi, szekrény mögé esett gyógyszeres doboz, másik zsebben felejtett kulcs — egész biztos, hogy mindenki tudná folytatni a sorát azoknak a tárgyaknak, amiknek az elvesztése nem kis bosszankodással jár a hétköznapok során.

A probléma megoldására a Cézáreában székelő Wiliot egy olyan terméket készül piacra dobni, amivel bárki könnyen — és a legjobb benne az, hogy — voltaképp bármit megtalálhat. A termék lényege ugyanis, hogy egy olyan bélyegméretű Bluetooth jeladót fejlesztettek ki, amit bárhova be lehet dugni lehet, ráadásul elem nélkül.

Battery-Free Bluetooth Sensor Tag Demo

The beginning of January is an exciting time. New resolutions are made for the coming year and new projects are planned. Our year begins with two events that…

Ezek a kis okoscimkék — amik egyfajta rádióadóként működnek — olyan jeleket sugároznak, amiket egy telefonnal, de még akár egy „okoshűtővel” is fogni lehet.

A Wiliot ugyanolyan szuper-miniatűr ARM chipekkel dolgozik, mint amiket az okostelefonokban is alkalmaznak.

A jeladónak köszönhetően a tárgyak helye mellett — egy különleges érzékelőpárnához csatlakoztatva — akár azok hőmérsékletét vagy súlyát is megállapíthatjuk.

Az okoscimkék várhatóan 2020-tól juthatnak el a vásárlókhoz — derül ki az Israel21C írásából.