Könyvbe rejtett bombát reptettek lufikkal Izraelbe

„Szeretlek, Stella”- ez volt héberül a könyvre írva, amelyben robbanószerkezetet találtak a tűzszerészek – írja az Arutz Sheva. Lufikkal érkezett a palesztinoktól, mint a gyújtóbombák.

Egy rendőrségi tűzszerész hatástalanította a robbanóeszközt, amely lufikkal érkezett a Gázai-övezet mellett fekvő Eskol területére. Egy termőföldön találták meg.

A robbanószerkezet egy könyvbe volt rejtve, amelyen héber felirat volt.

fotó: Eshkol security

„Az volt a céljuk, hogy a rejtett robbanóeszköz leváljon a lufikról, és úgy nézzen ki, mint egy ártatlan könyv a földön. Ezért is nagyon fontos, hogy bármilyen esetben, amikor valamilyen szokatlan tárgyat látnak, még ha az nem is csatlakozik lufikhoz, ne nyúljanak hozzá! Menjenek távol tőle és jelentsék a legközelebbi katonai biztonsági koordinátornak”

– mondta Eskol regionális tanács szóvivője.

Két újabb tűz is keletkezett izraeli földeken péntek reggel, közel Gázához, amelyeket szintén lufikkal érkezett gyújtóbombák okoztak.

Önkéntes tűzoltókat keresnek a gázai gyújtogatások miatt

Az IDF a terrorléggömbök visszatértére figyelmeztet.

Korábban izraeli kormányzati források megerősítették, hogy Netanjahu megegyezett a Hamasszal, hogy a Gázát irányító terrorszervezet leállítja a lufis gyújtóbombák áradatát és fékezni fogja a tüntetéseket a kerítésnél, cserébe Izrael megnöveli az övezet rendelkezésére álló halászterületet és újraindítja az üzemanyagszállítást Gázába.