Mi baja van Angela Merkelnek?

A német kancellárt két hét alatt másodszor videózták le, hogy nyilvános rendezvényen remegett. A szóvivője szerint azonban Merkel teljesen jól van. 

A 64 éves Angela Merkelt Berlinben videózták le, ahogy láthatóan remeg, miközben Steinmeier elnök beszédet mond. A kancellár szóvivője igyekezett minden aggodalmat eloszlatni, azonban ez már a második eset ebben a hónapban — számolt be a Dailymail.

Egy héttel ezelőtt, mikor Merkel Ukrajnában járt a német himnusz alatt jól láthatóan remegett:

Angela Merkel OK After Visibly Shaking Next to Ukrainian President

German Chancellor Angela Merkel appeared unsteady and was visibly shaking Tuesday as she greeted the new Ukrainian leader in the hot sun in Berlin, saying la…

Merkel később azt nyilatkozta, hogy a szomjúság okozta a rosszullétet. Mikor a riporterek megkérdezték jól van-e, a német vezető így nyilatkozott: „Megittam legalább három pohár vizet, így már teljesen jól vagyok”.

Zelenszkij, az új ukrán elnök viccelődve hozzátette, hogy ő szívesen megmentette volna a kancellárt: „Mellettem állt így teljes biztonságban volt”.

A mostani egészségügyi epizódnál a személyzet egy tagja vizet hozott a kancellárnak, de nem fogadta el.

Angela Merkel seen shaking uncontrollably for second time in nine days

GERMAN Chancellor Angela Merkel appeared unsteady and was shaking uncontrollably today for the second time in just over a week.She gripped her trembling arms…

Merkel épp az igazságügyi miniszter leváltási ceremóniáján vett részt, mivel a miniszter az Európai Parlamentben folytatja a munkáját. A kancellár szóvivője megerősítette, hogy Merkel jól van és részt fog venni az új igazságügyi miniszter felesketésén.

Az orvosok a videók alapján csak spekulálni tudnak, mi baja lehet Merkelnek, de az interneten terjedő konspirációt, hogy Parkinson kór okozza a remegést, az orvosok nem tartják valószínűnek. A német törvények szigorúan tiltják az egészségügyi információk szivárogtatását.

Angele Merkel már 14 éve vezeti Németországot és várhatóan 2021-ben fog visszavonulni.