Mi baja van Angela Merkelnek?

A német kancellárt két hét alatt másodszor videózták le, hogy nyilvános rendezvényen remegett. A szóvivője szerint azonban Merkel teljesen jól van. 

A 64 éves Angela Merkelt Berlinben videózták le, ahogy láthatóan remeg, miközben Steinmeier elnök beszédet mond. A kancellár szóvivője igyekezett minden aggodalmat eloszlatni, azonban ez már a második eset ebben a hónapban — számolt be a Dailymail.

Egy héttel ezelőtt, mikor Merkel Ukrajnában járt a német himnusz alatt jól láthatóan remegett:

Merkel később azt nyilatkozta, hogy a szomjúság okozta a rosszullétet. Mikor a riporterek megkérdezték jól van-e, a német vezető így nyilatkozott: „Megittam legalább három pohár vizet, így már teljesen jól vagyok”.

Zelenszkij, az új ukrán elnök viccelődve hozzátette, hogy ő szívesen megmentette volna a kancellárt: „Mellettem állt így teljes biztonságban volt”.

A mostani egészségügyi epizódnál a személyzet egy tagja vizet hozott a kancellárnak, de nem fogadta el.

Merkel épp az igazságügyi miniszter leváltási ceremóniáján vett részt, mivel a miniszter az Európai Parlamentben folytatja a munkáját. A kancellár szóvivője megerősítette, hogy Merkel jól van és részt fog venni az új igazságügyi miniszter felesketésén.

Az orvosok a videók alapján csak spekulálni tudnak, mi baja lehet Merkelnek, de az interneten terjedő konspirációt, hogy Parkinson kór okozza a remegést, az orvosok nem tartják valószínűnek. A német törvények szigorúan tiltják az egészségügyi információk szivárogtatását.

Angele Merkel már 14 éve vezeti Németországot és várhatóan 2021-ben fog visszavonulni.