Az izraeli segélyszervezet, ami megmentett egy falut

A hurrikán sújtotta Puerto Ricó-i falu egy héttel a Maria pusztítása után csodára ébredt, mikor a szinte megközelíthetetlen helyre megérkeztek az IsraAid segélyszervezet munkásai. 

2017-ben a Maria hurrikán hatalmas pusztítást végzett a hegyekben megbújó El Real faluban. Egész Puerto Ricót megviselte a vihar, de a hegyek közé a hagyományos segélyszervezetek fel se tudtak jutni — számolt be a ISRAEL 21c.

A falu áram és víz nélkül maradt. Az alig ezer fős közösségben a fertőzött víz miatt leptoszpirózis, egy akut fertőző és ragályos megbetegedés kezdte felütni a fejét.

Egy héttel a katasztrófa után a helyiek meglepetésére megjelentek az IsraAid izraeli segélyszervezet munkásai, akik víztisztító berendezést és egészségügyi csomagokat hoztak magukkal. Az egyik helyi lakos így nyilatkozott az érkezésükről: „Mintha az égből leszállt angyalok jöttek volna hozzánk”.

Két évvel a katasztrófa után az IsraAid még mindig ott van El Realban, hogy egy olyan, végleges víztisztító berendezéssel szerelje fel a közösséget, ami akkor is működik, ha elmegy az áram.

Az ISRAEL 21c januárban kint járt Puerto Ricóban, hogy dokumentálja a szervezet munkáját, a lenti felvétel akkor készült.

How Israel is tackling the water crisis in Puerto Rico

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.