Az izraeli segélyszervezet, ami megmentett egy falut

A hurrikán sújtotta Puerto Ricó-i falu egy héttel a Maria pusztítása után csodára ébredt, mikor a szinte megközelíthetetlen helyre megérkeztek az IsraAid segélyszervezet munkásai. 

2017-ben a Maria hurrikán hatalmas pusztítást végzett a hegyekben megbújó El Real faluban. Egész Puerto Ricót megviselte a vihar, de a hegyek közé a hagyományos segélyszervezetek fel se tudtak jutni — számolt be a ISRAEL 21c.

A falu áram és víz nélkül maradt. Az alig ezer fős közösségben a fertőzött víz miatt leptoszpirózis, egy akut fertőző és ragályos megbetegedés kezdte felütni a fejét.

Egy héttel a katasztrófa után a helyiek meglepetésére megjelentek az IsraAid izraeli segélyszervezet munkásai, akik víztisztító berendezést és egészségügyi csomagokat hoztak magukkal. Az egyik helyi lakos így nyilatkozott az érkezésükről: „Mintha az égből leszállt angyalok jöttek volna hozzánk”.

Két évvel a katasztrófa után az IsraAid még mindig ott van El Realban, hogy egy olyan, végleges víztisztító berendezéssel szerelje fel a közösséget, ami akkor is működik, ha elmegy az áram.

Az ISRAEL 21c januárban kint járt Puerto Ricóban, hogy dokumentálja a szervezet munkáját, a lenti felvétel akkor készült.

Israel Tackles Puerto Rican Water Crisis

Watch to learn more about the aid Israel is giving to Puerto Rico.