Négyszer szólt erőszakos exéről a holland rendőrségnek a meggyilkolt lány

Még 2018 decemberében gyilkolták meg egy rotterdami iskolában egy csak Hümeyraként azonosított török lányt, akinek történetét most felkapták a holland lapok, ugyanis kiderült: a lány legalább négyszer jelentette a holland rendőrségnek, hogy volt barátja fenyegeti, ám a hatóságok nem tettek semmit.

Hümeyra, az a 16 éves török származású holland lány, akit decemberben lőttek le rotterdami iskolájában, legalább négyszer jelentette volt barátját a rendőrségen, többek között testi sértésért, zaklatásért és fenyegetésért — írja az NL Times angol nyelvű holland hírportál, melynek cikkét az Origo szemlézte.

A lap szerint a lány nyolc hónapon át „rettegésben élt” Bekir E. miatt, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.

A lány tavaly május 8-án, 30-án, június 1-én és december 11-én is feljelentette volt barátját. December 18-án ötödik alkalommal készült a holland rendőrségre látogatni, ám egy órával előtte lelőtték iskolájában.

Volt barátja beismerte, hogy ő gyilkolta meg Hümeyrát.

Az első feljelentés május 8-án történt. A lány az utcán sétált, amikor Bekir lefékezett mellette, és az autójából odakiabált: „Miért hagysz el?” A férfi megfenyegette, hogy ha nem száll be a kocsijába, meg fogja ütni. A lány ezért beszállt az autóba, ahol Bekir alkohollal öntötte le. A férfit ezt követően elengedte a lányt, aki úgy érezte, elrabolták.

Az esetet követően a lány még számos alkalommal jelentette volt barátját, ám a holland rendőrség nem tett semmit.

A teljes cikk az Origo oldalán olvasható.

Az európai jogrend nehezen tud válaszolni a migráns közösségek normáira

A Migrációkutató Intézet tudományos tanácsadója szerint a nyugati országokban még nem születtek meg azok a jó válaszok, amelyekkel az európai normákhoz tudnák igazítani a bevándorló csoportok szokásait.