Ejthetik a vádat a nemi erőszakkal vádolt palesztin gyanúsított ellen

Bizonytalanság hátráltatja azt, hogy kiderüljön, ki lehetett egy hétéves kislány brutális megrontója.

Az Új Kelet hírportál információi szerint a rendőrség és a katonai főtanácsnok hivatala is fontolóra fogja venni az izraeli kislány megerőszakolásával gyanúsított palesztin férfi elleni vádak ejtését, ha az új hírszerzési információk nem viszik előre a vizsgálatot.

Az ügyészek még vasárnap este nyújtották be vádemelésüket Mahmoud Kadusza 46 éves férfi ellen, aki gondnokként dolgozott abban az iskolában, ahonnan az izraeli kislányt elrabolták és később eddig ismeretlen helyen megerőszakolták. Kedden azonban a rendőrségi nyomozói osztály vezetője további nyomozást rendelt el az ügyben.

Fotó: Illusztráció

A hatóságok biztosak az áldozat tanúvallomásának hitelességében, és úgy vélik, hogy Kadusza valójában a bűnös, de mivel a család nem jelentette azonnal az incidenst, további bizonyítékokra van szükség a gyanúsított ellen.

A vizsgálati anyag több olyan résztvevőre is utal, akiket még nem hallgattak ki, pedig kellett volna, a nyomozást végig bűncselekményként kezelték, nem merült fel a nacionalista indíttatás lehetősége.

Az Oferi Hadbíróságon szerdán zárt ajtók mögött az ügyészek Katusza fogva tartásának meghosszabbítását kérték 10 nappal, az újabb vizsgálatok lefolytatásához. A bíró azonban csupán keddig adott haladékot.

Kadusza ügyvédje riportereknek azt mondta, hogy „ez az ügy végül fordulatot fog venni, a nyomozó szervek elleni vádemelés formájában”.

A vádirat szerint a gyanúsított az iskola gondnokaként találkozhatott az áldozattal, beszédbe elegyedett vele és cukorkát adott neki, hogy elnyerje a bizalmát. Egy nap erőszakkal elvitte az iskola közelében lévő építés alatt álló épületbe, maradásra kényszerítette, megerőszakolta majd elengedte.

A vádemelést több hónap nyomozás előzte meg. A gyanúsított a vizsgálat során minden ellene felhozott vádat tagadott.

A rendőrség, nagyrészt az áldozat tanúvallomására támaszkodva, nem tudta meghatározni a pontos napot, hetet vagy akár hónapot, amikor a nemi erőszakra sor került. Annak ellenére, hogy az incidens állítólag napközben történt, nem kerültek elő tanúk.