Dzsihadista szülők árváit szállítottak haza Hollandiába

Európának már hétszáznál is több hasonló „gyermeke” lehet a válságrégióban – írta a Magyar Nemzet.

Nagy port kavart annak a két, Szíriában született gyermek visszafogadásának az ügye, ami ellen Hollandia bevándorlásellenes pártjainak — a Szabadságpárt és a Fórum a Demokráciáért — képviselői is szót emeltek biztonsági kockázatokat említve.

Latint idéz és kipában tüntet — Kicsoda Thierry Baudet, a holland populisták új arca?

Thierry Baudet szerint az Unió szörnyű, éljen a demokrácia, vesszen a nemzetek felettiség, és jöjjön egy új európai reneszánsz. Hajdú Tímea írása.

„Ők nem fognak támadásokat végrehajtani”

– ezzel a mondattal nyugtázta Stef Blok holland külügyminiszter két kisgyermek Szíriából Hollandiába történt szállítását. A két-, illetve négyéves gyermekek holland, időközben muszlimmá vált anyától és belga apától születettek. Anyjuk még az év elején életét vesztette Északkelet-Szíriában, apjuk pedig már korábban meghalt a harcokban — írta a lap.

A NOS holland közszolgáltató szerint a holland állam hétfőn jelentette be, hogy a polgárháborús országban működő francia csapatoktól „kapta kézhez” a gyermekeket, akik tizenkettő francia árvával együtt Párizsban landoltak. Az állampolgársággal bíró kicsiket most Hollandia veszi gondozásba, részben a nemzetközi, gyermekek jogai­ról szóló egyezményekre hivatkozva.

A cikk a Magyar Nemzet oldalán folytatódik.