Továbbra sem bánja a humorista, hogy Anne Frankkal viccelődtek a műsorában

„Nekem örökre egy kis szám maradsz” — üzente a Hitlert alakító karakter Jeff Ross showjában, ami a Netflixre is felkerült.

Továbbra is büszke arra a showra, amiben Anne Frank került gúny középpontjába, de hatással voltak rá a kritikák — erről beszélt csütörtökön az amerikai Historical Roasts című műsor humoristája, Jeff Ross egy interjúban. A hatrészes Netflix-sorozat első évadja múlt hónap végén robbantott ki botrányt, miután Abraham Lincolnon kívül Freddie Mercury, valamint Kleopátra és más történelmi szereplők mellett a zsidó származású lány történetével is viccelődtek az adásban.

A világszerte ismertté vált napló szerzőjét  Rachel Feinstein színésznő játszotta el, miközben az Adolf Hitlert alakító karakter nevében sokak által ízléstelennek ítélt vicceket mondott Gilbert Gottfried.

„Mindenki egy hősként, és bestseller szerzőként ismer téged, de nekem örökre egy kis szám maradsz, 825060″

— hangzott el az adásban, ahogy azt is mondta:

„Az összes beszámolót elolvasva Anne, a te könyved a leggyújtóbb erejű”.

Később az amszterdami Anne Frank Ház „ízléstelen szatírának” nevezte az epizódot, amit Ross egy vele készült interjúban próbált megvédeni — írta a The Jerusalem Post.

Historical Roasts with Jeff Ross | Official Trailer | Netflix

Jeff Ross is ready to teach history a lesson as he toasts and roasts 6 iconic historical figures. Nothing is off limits. Historical Roasts streams Memorial D…

A férfi elmondása szerint csapatával hosszasan tanulmányozták Anne Frank életét a forgatókönyv megírása előtt, és amúgy maga is zsidó családban nőtt fel. Állítása szerint azokhoz szerette volna eljuttatni a meggyilkolt lány történetét, akik nem hallottak még róla. „Szerettem volna fenntartani a nevét és a történetét. Vannak, akik nem is tudják többé, hogy ki ő”.

Sőt, Ross ennél is továbbment, és magyarázatában azt mondta, hogy az elveszett életeket ugyan nem lehet visszanyerni, szerinte ha Hitler és a nácik vicc tárgyává válnak, győzelemmel ér fel. Beszámolója szerint számított a kritikus visszhangokra, amik közül többen azt hangsúlyozták: nem egy vígjáték show keretein belül a legcélszerűbb ismereteket átadni a Holokausztról.

Válaszul az amerikai szereplő azt mondta: „Egyetértek! Nem ez a célom”. Ugyanakkor azt is hozzátette:

„Nem tud mindenki elmenni az amszterdami Anne Frank Házba. És nem tud mindenki elutazni Auschwitzba sem”.