Zsabotyinszkij örökösei: Tagokat toboroz a magyar Likud

A hírt Tamir Wertzberger, az izraeli kormánypárt nemzetközi kapcsolataiért felelős koordinátora jelentette be Facebook posztjában, melyből kiderül, hogy négy és fél éve folynak beszélgetések a Likud magyarországi támogatásáról a magyar zsidó közösség tagjaival.

Lapunk megkereste a bejegyzés alatt álló LIKUD Magyarország Egyesület elnökét, Szalai Kálmánt, aki a Neokohnnak elmondta, hogy szervezetük

büszkén vállalja Zéev Zsabotyinszkij szellemi örökségét, mely megalapozta az Izraelben kormányzó Likud párt nemzeti-liberális szemléletét.

Hozzátette, hogy az egyesület olyan kezdeményező fiatalokat keres, akik szívesen lennének Izrael civil nagykövetei, akik szívesen felvállalják álláspontjukat a közéletben, akik a párbeszéd feltétlen híveiként elhivatottak a magyar társadalom felé érthetővé és értelmezhetővé tenni az izraeli identitás mindennapi megnyilvánulásait.

A LIKUD Magyarország Egyesület küldetése leszögezi:

„Az egyesület a maitól eltérő, új Izrael-képet szeretne megteremteni Magyarországon. […] A LIKUD Magyarország Egyesület bátorítja a zsidókat, akik nem félnek zsidónak és cionistának mutatkozni, valamint minden eszközzel segíti azokat, akik tenni kívánnak a független zsidó állam támogatásáért, a cionista nemzetállami gondolat megvalósításáért.”

A szervezet Facebook-oldala a mai naptól látogatható.