Rács mögött az avokádós rabló

A ma divatos avokádó még több módon felhasználható, mint a gasztrobloggerek hitték. Egy férfi Izraelben ahelyett, hogy meghámozta volna inkább kirabolt vele két bankot. 

Májusban egy férfi egy Béersevai bankban odaadott a pénztárosnak egy cetlire írt, helyesírási hibákkal teli feljegyzést, amelyben azt kérte: „Add át a fiókban lévő pénzt”. – szemlézte a The Times of Israel cikkét az Izraelinfo.

A pénztáros habozott, mire a rabló azt mondta:

„Azonnal tedd a pénzt a zsákba, vagy felrobbantom ezt a gránátot”

–, és egy jobb kezében tartott kerek tárggyal kezdett hadonászni, melyről később kiderült, hogy egy feketére érett avokádó volt.

Az akció gyümölcse 16 ezer sékel volt. Úgy látszik hamar elfogyott a pénz mert öt nappal később újabb bankban próbálkozott és ezúttal is sikerrel járt. Újabb 12 ezer sékellel lett gazdagabb.

A biztonsági kamerák felvételeivel nem tudták azonosítnai a kreatív bűnözőt, mert mindkét rablás során kalapot és napszemüveget viselt, és gondoskodott az arca eltakarásáról.

Végül a mobiltelefonja buktatta le, a rendőrség ugyanis megnézte volt-e olyan telefon, ami mindkét helyszínen ott volt.  A készülék azonosítása után kiderült a férfi  korábban már ült három évet rablásért.