Fischer Ivánék jótékonysági koncerttel adóznak a koreai áldozatok emlékének

A tragikus körülmények között elsüllyedt dunai hajó áldozatainak tiszteletére ad koncertet Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar Dél-Koreában – közölte a művészeti együttes vezetője a Facebookon.

A Kossuth- és Príma Primissima-díjas karmester és világhírű zenekara június 21-én Dél-Koreába utazik, és egy emlékkoncerten tisztelegnek a Hableány budapesti tragédiájában meghalt áldozatokra.

Mély szomorúsággal hallottam a dunai balesetről, és szeretném részvétemet kifejezni az elhunytak családtagjainak. Bízom benne, hogy a gyászoló rokonok is részt tudnak venni a koncerten

— mondta Fischer az üzenetében, amelyben hangsúlyozta a zenekaron kívül az eseménnyel Budapest és Magyarország együttérzését is ki akarják fejezni.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Fischer Iván nem első ízben fejezi ki jótékonysági elköteleződését. A művész számára hosszú évek óta fontos, hogy szerepet vállaljon önkéntes, civil kezdeményezésekben, hogy a zenén keresztül próbáljon társadalmi szerepvállalással hatni a környezetére.

Több mint 20 éve „Kakaókoncertekkel” kezdte jótékonysági akcióit, majd kifejezetten a fiataloknak szánta „Éjféli koncert”-sorozatát. Több alkalommal „zsinagóga koncert-sorozatot” is szervezett, lepusztult imaházak megújításának szándékával.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Drámai felvétel a Hableány utolsó perceiről

Az új videón jól látszik, hogy a két hajó percekig halad egymás mellett, majd a Viking maga alá gyűri a Hableányt.